Månebarn
Under Månefestivalen i Juli hang arrangørene opp en ramme i parken i Gamlebyen, så foreldre kunne ta bilder av barna sine. Denne lille jenta var villig til å posere for meg (fikk lov av mammaen hennes!).
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D750
  • Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/4 G ED
  • Brennvidde70.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1074223} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Hej
Jag sträcker gärna på smilbandet när jag ser den här bilden. En I övrigt gråtrist dag blev med ens lite gladare. Tack för det...
Hälsning
Lennart
Jan Inge K.
Et flott hverdagsbilde. Som vanlig ingenting å utsette på det tekniske..:-)
Per L.
Fint naturlig portrett med god skarphet og flotte hudtoner! Litt mer luft mellom hodet og øvre ramme kanskje! Mvh Per
Ragnar S.
Artig vri, og sikkert morsomt både for tilskuere, foreldre og fotograf. Godt sett og fotografert.

Mvh Ragnar S
Arild T.
Sjarmerende og fint bilde!

Hilsen Arild
Knut Georg F.
Teknisk upåklagelig som de 15 siste bildene du har lagt ut i løpet av ei uke (!).
Et søtt motiv som i mine øyne blir et kjedelig foto med en rotete bakgrunn og et standpunkt som gir et sjenerende kutt av jentas hode.
Mvh Knut
Hans Rich. A.
Jeg ser en smilende søt liten jente. Artig liten vri på et portrettbilde.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takk til Lennart, Jan Inge, Per, Ragnar, Arild og Knut Georg for kommentar.

@ Knut Georg:
- Vi kan vel bare være enig i at vi to har forskjellige syn på fotografering, men siden du teller bildene mine så må du jo være ganske irritert. Jeg også irriterer meg over noen av bildene her i Bildekritikken, men føler at det er MITT problem og ikke fotografens, hvis jeg ikke liker dem.

- Ang. antall bilder per uke, så er 45 bilder per 7 dager det som er grensen her, og dermed har jeg jo litt å gå på ... dessuten har jeg lagt ut 7 bilder de siste 7 dager - ikke 15 - men det er vel vanskelig å telle når man er irritert.

- Når det gjelder urolig bakgrunn, så beklager jeg at jeg på mine foto-turer i Gamlebyen ikke har med meg en 3 meters rull med bakgrunns papir (i tillegg til 2 kameraer m. objektiv). Dette må jeg gjøre noe med. Rammen her hang oppe i en offentlig park i Gamlebyen med 100-vis av mennesker rundt, og bakgrunnen i folkemylderet var dermed gitt.

Mvh,
Walter
Knut Georg F.
Hei Walter
Om du kikker på dine utlegg og datoer i det siste, vil du nok finne eksempler på 15 bilder i løpet av 7 dager. Innimellom synes jeg du leverer interessante foto, men de drukner i mengder av det jeg oppfatter som lokal dokumentasjon fra dine daglige vandringer, en slags privat fotoblogg.
Jeg synes godt du kan la gardina henge hjemme i stua (liker ikke/behersker ikke studiofoto), og heller ha et litt mer selvkritisk blikk på hva du legger ut for kritikk.
Tolker svaret ditt som om du er godt fornøyd med resultatet, og at innvendinger er uønsket.
Mvh Knut
Walter S.

WalterKnut Georg:
Du må gjerne kritisere bildene mine på fotografisk innhold, motiv, komposisjon, farger eller det tekniske, men ikke prøv å påvirke HVA jeg skal legge ut og HVOR MANGE bilder per 7 dager - det synes jeg ikke at du har noe med. Er det plagsomt for deg, så ta det opp med David Bruun i foto.no - som har satt 50 bilder per 7 dager som grense.

Og hvis du synes at det blir for mye blogg, så er det jo ganske enkelt å bla videre til neste bildet / fotografen. Det er derfor du finner disse store, grå dobbelt-pilene på hhv høyre- og venstre side i margen her ...

Man skal være klar over at dette ikke er et portrett i vanlig forstand, det ble til på sparket og uten noen som helst forberedelser - et slags gateportrett som kun ble til fordi denne rammen hang der i offentlighet.

Så kan man alltid (i etterkant) finne feil med det. Klart jeg skulle ha gått ned i knestående for ikke å klippe jentas hode, men situasjonen var ikke slik at det lot seg gjøre. Hadde ikke denne papp-platen med hashtag-oppfordringen sittet øverst på rammen, så kunne jeg også beskjært helt inntil ytterkant av den gule rammen og dermed fått et noe roligere preg over det. Til syvende og sist er det jentas uttrykk og de rolige, blå øyne som var viktig for meg.

Mvh,
Walter

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu