Lokal snekketype
... med eldgammel 1-sylinder Dieselmotor av G-typen fra SABB. Man ser så vidt hendelen til omstyringen (vribar propell) bakenfor motorkassen. Sabb G er vel - med over 20.000 motorer bygget - den mest utbredte (og kanskje mest slitesterke og enkelt å vedlikeholde) Diesel-båtmotor i Norgeshistorien og har vært å finne langs hele kysten omtrent i hver en fiskebåt.
- Norske SABB båtmotorer (må IKKE forveksles med svenke SAAB) og fabrikasjon startet i Bergen som Damsgård Motorfabrikk, og G-modellen ble produsert der fra 1958. Info: http://no.wikipedia.org/wiki/Sabb_Motor
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300S
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm f/4 IF-ED
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1073982} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Hej
Fantastiskt skärpedjup, lacken glänser och vattnet kluckar mot klinkerskrovet. Jag vågar en gissning: är det ett kosterskrov ? I vart fall, jag har många båtminnen.
Mvh
Lennart
Walter S.
Takk for dine tanker om bildet, Lennart!

Det er en lokal båttype som sikkert er det samme som din "Kosterskrov". Husk på at Hvaler - som den båten kommer i fra - er et geografisk område ikke så langt i fra Kosterøyene i Sverige. Hvaler ligger på norsk side like ved Riksgrensen til Sverige, og rett på andre siden ligger Kosterøyene.

Uansett, så er dett tradisjonell båtbyggerkunst og meget harmoniske skrog.

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Vakker klassiker av en trebåt med fint gjenskinn i lakken. God og interessant historie i underteksten på bildet.
Walter S.
Takk også for din kommentar, Vidar Magnus!

Mvh,
Walter
Hans Rich. A.
Flott bilde av en like flott snekka, med fin glød i treverket.
Det er slik som i mange år bare har vært min drøm. Bare elsker å høre den behagelige motorlyden.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takk for dine tanker, Hans. Å holde en slik trebåt med en nesten antikvarisk dieselmotor vedlike er nok noe man bør tenke over før man setter seg i den situasjonen. Har selv hatt trebåt (24' sjark) med samme motor (det er derfor jeg kjenner igjen typen), og det var moro, men krever innsats hele året.

Men, jeg skal være enig at slike klenodier er sjarmerende. Bor selv like ved et sund som mange båter benytter, og hver gang jeg høre en slik 1-sylinder SABB så skvetter jeg til og får en klump i halsen ...!
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu