Etter solnedgang på vollene
... i Gamlebyen (selvfølgelig). Stativ og lengre eksponeringstid enn vanlig, med et tungt (men, akk så skarpt!) objektiv. Ca. 10 minutter etter at solen ble borte under horisonten.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D750
  • Zeiss 135mm f/2 Apo Sonnar T* ZF.2
  • Brennvidde135.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1073683} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Harald N.
Skarpt og fint på hovedmotivet. Vakkert lys.

Harald
Ragnar S.
Flott lys og skarphet på kanonen i et velvalgt utsnitt.
Så er spørsmålet hvorvidt bakgrunnen også bør være skarp. Blir ikke helt enig med meg selv. Tror kanskje jeg ville valgt det siste. Enda mer uskarphet i bakgrunn kan være et annet alternativ.
Men det viktigste er nok allikevel hovedmotivet her.

Mvh Ragnar S
Per L.
Ja det tegner virkelig skarpt dette objektivet! Godt komponert bilde med tiltalende lys og flotte, friske farger! Mvh Per
Hans Rich. A.
Veldig skarpt og i fine farger. Lyset på kanon gjorde bildet ekstra flott synes jeg.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takk for kommentar Harald, Ragnar, Per og Hans. Det er jo liksom "opplest og vedtatt" at et landskapsbilde bør ha størst mulig dybdeskarphet, og i så måte så har jeg (med vilje) syndet ...

Solen var borte og lyset forsvant ganske fort. Jeg kunne jo brukt f/8 eller f/11 og lang eksponeringstid, men da risikerte jeg at løvet fra kastanjetreet (øverst) ville bevege seg i den lille luftingen, som alltid finnes ved vann (Glomma renner forbi rett nedenfor vollen).

Kompromisser inngås hver dag, samtidig som jeg er uvandt med dette nye objektivet ennå - var på tur nr. 2 etter å ha fått det i posten samme dag, og kjenner det ikke. Var vel egentlig en test-tur, men jeg legger bildet under "Mitt Fredrikstad" og landskap likevel, for der hører motivet hjemme.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu