Min supermodell
Er så heldig å ha en supermodell på besøk slik at nybegynnerpappa får øvd seg på portrett.
Utstyr
  • Canon EOS 60D
  • EF50mm f/1.8 II
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1072457} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Bjørnar P.
Supermodellen gjør en god jobb. Nybegynnerpappa har truffet bra på skarphet og farger, men han burde nok tenkt litt mer på bakgrunnen.
Det er sannsynlig at han så en mye mer uskarp bakgrunn i søkeren enn det han fikk fra på dataskjermen, da en optisk søker typisk viser motivet med største blenderåpning uavhengig av hvilken blender som er valgt.
Dersom du faktisk hadde tatt bildet på f/1,8, hadde resultatet blitt noe helt annet enn det vi ser nå.
Nå er bakgrunnen for tydelig, og stjeler dermed helt ufortjent oppmerksomhet fra supermodellen.
Sjekk dybdeskarpheten neste gang før du tar bildet, (antar du har en egen snakk for dette på kameraet eller objektivet), og du vet hva du får som sluttresultatet.
Frode L.
Det her er grunnen til at jeg legger ut bilder på foto.no - for å få proffe innspill! Takk skal du ha Bjørnar! (var litt redd for at en større blenderåpning hadde gjort deler av supermodellen uskarp).
Bjørnar P.
Så lenge øynene er i fokus, er det lett å leve med at andre deler av ansiktet er mer eller mindre uskarpt. Slikt anbefales sterkt å teste ut selv. Da finner du raskt ut hvor lite eller mye dybdeskarphet du ønsker.
Liker du bilder der hele hodet er skarpt, bør du finne en så nøytral bakgrunn som mulig eller finne en bakgrunn som understreker hovedmotivet.
Når portrettfotografer jobber i studio med proffe bakgrunner, blender de ofte mye ned nettopp for å få hele hodet skarpt, men bakgrunnen er så jevnt at den ikke oppfattes som forstyrrende selv om den omfattes av dybdeskarpheten.
Ute i felten er det ofte vanskelig å finne naturlige bakgrunner som gjør samme nytten, og da er liten dybdeskarphet et godt kompromiss ved at det viktigste i ansiktet (øynene) blir skarpe mens bakgrunnen blir kraftig sløret.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu