Til ettertanke
Vises best på mørk bakgrunn.
Jeg har en mening med bildet, og den historien skal jeg fortelle dersom det blir noen kommentarer som inspirerer meg til det.
Utstyr
  • Canon 5D Mark III
  • Canon 70-200mm F/4 L
  • Brennvidde200.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger52
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1072067} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Per L.
Jeg vet ikke hva som vil inspirere deg, men det første som slo meg da jeg så bildet ditt var faren alle fugler blir utsatt for pga våre tekniske innretninger f.eks. kraftlinjer! Så til bildet: Selve uglen er fint gjengitt med god skarphet og naturlige farger, men kompen finner jeg ikke ut av! Mvh Per
Øyvind B.
Vel man blir litt nysgjerrig på hva din mening, historie ang. bildet er.
Du har en mengde teknisk meget gode bilder.
Her jordugla (arrester meg hvis feil) perfekt eksponert mens resten av bildet lider av forstyrrende elementer og fargefeil (en finger?) nede.
Ser en person nedre venstre hjørnet som lager en vag mulig diagonal komp. Er spørsmålet hva er riktig og hvordan oppfattes et bilde ut ifra gitte vedtatte normer?
Ikke vet jeg, men er spent på din oppklarende versjon. Liker at du utfordrer.
Mvh Øyvind
Roar K.
Ugla er jo skarp og ser faktisk litt forbauset ut.
Jeg tenker beskjæringen kunne gått midtveis mellom stolpen og den gule bardunen så du får et høydeformat der fuglen føles på vei inn i bildet mot høyre. Men jeg har ikke prøvd det ut.
Antagelig vil nok skarpheten lide litt om du fjerne hele det lyse uskarpe feltet nede. men noe av det kan du nok ta uten at bildet taper noe særlig på det.

Roar
Hilfred M.
Først tusen takk til dere alle.
Per, du er inne på noe av det jeg ville formidle.
Øyvind, jordugle er det, og artig at du ble nysgjerrig. «Fingeren» nede er nok en blomst helt ute av fokus, det gikk litt fort i svingene. I mine øyne fikk jeg en diagonal mellom mannen og ugla.
Roar, joda ugla ble nok litt skremt. Når det gjelder beskjæring er det helt uaktuelt da jeg har bedre versjoner der ugla blir presentert mer som i et artsbilde, men det er det mange av her inne som er mye bedre enn mine.

Bildet er tatt på en liten øy på Helgelandskysten med 16 fastboende, uten vei og biltrafikk. De «innfødte» er veldig glad i sin lille verden og passer veldig godt på naturen her. Når jeg kommer på besøk til øyene ute i havet i sjarken min, blir jeg ofte kontaktet for å finne ut hva slags kar jeg er, og hva jeg gjør på disse kanter. Folkene på øyene er ikke naive og stoler blindt på folk som ferdes der ute.
Denne gangen var jeg i området i arbeids medfør, og fikk tips om at det var noen jordugler på øya. Det måtte jo jeg selvsagt undersøke, selv om utstyret for fotografering ikke var det ideelle. Jeg fikk beskjed av han som bodde nærmest hvor jeg burde plassere meg, det var rett utenfor stuevinduet hans. Jeg så med en gang tre jordugler som satt og speidet på forskjellige plasser. Plutselig oppdager jeg gubben under greinene som overvåket meg, og da han flyttet på seg for å få bedre oversikt skremte han opp jordugla som satt på bakken og kvilte. Den fløy seg rett på meg, og ble nok enda mer skremt da den holdt på å fly på en gammel gubbe i oransje arbeidsklær.
Gubben under greinene hadde helt sikkert gode hensikter, han ville verne uglene han helt sikkert er veldig glad i.
Gubben med Canonen i oransje arbeidsklær vet jeg hadde gode hensikter, men veldig nysgjerrig.
Så moralen her er at selv om alle involverte har gode hensikter kan det gå litt skeis likevel. Vi har jo også, som Per var inne på, satt opp mange stengsler som kan forverre situasjonen for skamskremte fugler og dyr.
Hilfred M.
Folkene på øyene er ikke naive og stoler blindt på folk som ferdes der ute.
Dette ble jo helt feil. Det skal være: stoler IKKE blindt på folkene som ferdes der ute.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu