Siste tur med gammel traver
Tok en siste tur ut med mitt 7 år gamle D300s - som i forhold til nye moderne sensorteknologi nå er akterutseilt - for å se hvordan det var å bruke det etter så mange år. Har jo blitt vant til 24Mp (D7200 + D750 + D5300) og større dynamisk omfang. Den har nå fortjent pensjonist-tilværelsen etter 90.000 ++ eksponeringer
Større oppløsning - 1790x897 - av samme bilde her: http://www.nikonimages.com/gallery/1282/U1282I1499947017.SEQ.0.jpg
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300S
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm f/4 IF-ED
  • Brennvidde12.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1071460} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
karin s.
Hei walter,synes den gjør jobben enda jeg,hvorfor vrake et kamera som tydeligt gir veldig bra bilder,og dynamikken er det ikke noe å si på,,,kameraet kom vel i 2007 ?. Eller der omkring.ikke bestandig nytt er best;)
Walter S.
Hei Karin!
Takk for kommentar. Beholder det nok som reservekamera, men jeg har jo D5300 + D7200 + D750, som alle har 24Mp og forskjellen er ganske stor.

Mest p.g.a. at jeg jo fotografere direkte i JPEG (ikke RAW), og D300s sine JPEG kan ikke bearbeides like mye som de andre, før de "sprekker".

Ikke samme dynamikken i mørke (undereksponerte) deler av bildet og fargestøyen kommer mye fortere frem. Vannspeilet foran og under båtene måtte jeg kjøre en De-Noise i Elements på.

Ellers har jeg vært meget fornøyd med den, akkurat som jeg var med D700 - den gang...

Mvh,
Walter
Roar K.
Ser ut til at "den gamle" fortsatt fungerer.
Mitt Canon 300D gikk fløyten etter få år. Har også kvitta meg med alt før Canon 50D nå.
Leverte til Foto.no butikken nede i Barcode gode gamle Canon 28-300 objektiv, Sigma 150-500 objektiv og Canon 5Dmark. 2 hus pluss diverse filtre som jeg ikke hadde bruk for. Ble vel ikke vurdert til så mye de. Min Sigma 18 - 250 var ikke interessant for dem.
Endtendte opp med 12000 i avslag på en Sigma 150-600 til tett oppunder 16000. Det som overasket meg var at et godt filter med polarisering etc. kostet over 3000 kroner - muligens 3500. Fikk kanskje god pris på det.
Men når man ser resultatet her så er det ikke kamera det kommer an på. Fotografen teller også mye i dette tilfellet.

Roar
Ragnar S.
I såfall farvel til en gammel god traver som har gitt oss mange gode minner. En tid for alt, D300 gir fortsatt god kvalitet, men utstyret du benytter nå er nok langt mer anvendelig. Men for å få sagt det, ikke noe galt å si om bildet ovenfor.

Mvh Ragnar S
Avsluttet .
Jeg er mest opptatt av bildet og dets fotografiske kvaliteter, som utvilsomt må vurderes positivt. Fin komposisjon, fine farger, fint med refleksene i vannet foran båtene. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Takk også til Roar, Ragnar og Kjell Øyvind, for kommentar her inne.

@ Roar: Ja, det er rart hvordan det bygger seg opp en del utstyr under årenes løp. Like greit å gjøre som du har gjort, ta med alt og prøver et innbytte.

@ Ragnar: Ja, både D300 / 300s og D700 - som jo omtrent er samme årgang - var solide representanter for Nikon sine speilrefleks-kameraer.

@ Kjell Øyvind: Jeg la meg ned på brygga for å komme lavt og få mest mulig vannflate med speiling med i bildet.

Mvh,
Walter
Agnar H.
Speilblank siste tur med gammel traver dette. Fin glød i treverket på de gamle båtene. Ellers et sommerlig, lyst og lett motiv.

Når det gjelder den gamle kjempe D300 så har jeg også en slik stående. Jo, nyere sensorer og prosessorer er bedre, men en må også vurdere til hva og hvilken bruk? Vil tro at om du tok tilsvarende bilde med D5300, eller gjerne iPhone mobilkamera, så ville bildet på skjermvisning fremstå temmelig likt. Etterbehandlingen er selvsagt også viktig. Under gode lysforhold med visninger på PC-skjerm eller mobil er det marginale forskjeller. Mange vil heller ikke se forskjell. Det er under mer krevende lysforhold at forskjellene kommer mer tydelig frem. Samt på store printformat eller ved kraftig cropping.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu