Fra Praia da Marninha ved Algarvekysten
Noen vil kanskje kalle dette feriebilde. Jeg kaller det dokumentasjon av landskap og natur.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-07-08 16:16:07
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Fujinon 18-135mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/120s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger87
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1071257} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Per L.
Flott landskapsbilde med spennende klipper, frådende bølger og fin sandstrand pent krydret med solhungrige mennesker. Et trivelig, veleksponert bilde med naturlige farger! Mvh Per
Geir F.
Fint stemningsbilde fra et flott landskap/ en flott natur. Likte meg godt ved Algarvekysten. Fin dynamikk i bildet, men jeg ville kanskje kuttet litt oppe til fordel for litt mer strand nede (i gangretningen). Fine farger med passe dybdeskarphet. Det er for øvrig et svakt, men ganske stort støvartefakt på himmelen litt til venstre for midten.
mvh Geir
Bjørnar P.
Spennende fjellformasjoner. Fin komposisjon og god teknikk.
Badegjestene drar mye oppmerksomhet, og naturen hadde kommet bedre fram uten dem. Jeg vet ikke om det var praktisk mulig å vente til de var borte før du tok bildet, eller i det minste vente til de nærmeste hadde passert deg.
Personene i bakgrunnen kunne du enkelt klonet bort på en troverdig måte.
Hans Rich. A.
Dette så nu reint deilig ut. Jeg tar gjerne originalen som gir mere liv til bildet. Flott (kalkstein?)fjell med gode detaljer både i høylys og skygge. Eksponert i rett øyeblikk der du har fått med bølgen mot land. Ser at du har rettet opp horisonten i V2.
Mvh Hans Richard
Ragnar S.
Per, Geir, Bjørnar, Hans Rich: Takker for konstruktive kommentarer. Megatabbe av undertegnede ikke å få rettet opp horisonten i V1. Småpirk og lys/skygge mm.er justert, men overså altså skjev horisont.
Skj
Bjørnar P.
Kloninga hadde vært et pluss dersom ikke rester av menneskene fortsatt var til stede. Bedre klonearbeid vil gjøre nytten.
Ragnar S.
Bjørnar: OK, tas til etterretning.
Skj
Arild T.
Ikke bare et feriebilde, dette. Versjon 2 ble veldig bra. Synes at menneskene tilfører bildet det lille ekstra.
Hilsen Arild
Avsluttet .
Fint landskapsbilde fra en spektakulær kyst med fin farger, skarpt og detaljrikt. Jeg er litt usikker på om komposisjonen kan virke litt "høyretung". Det er nærliggende å se dette som to ganske ulike bilder, med og uten turister. Hva som funker best, er ikke godt å si, fine er de uansett begge. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
liker best V2 uten forstyrrende turister så man kan studere fjellformasjonene i freden og roden.
Flote formasjoner, lag og ikke minst farger på disse,

Roar
Ragnar S.
Arild, Kjell Øyvind, Roar:
Takk for gode og konstruktive tilbakemeldinger.
Kjell Øyvind: Tok med lite sjø/hav for å unngå unødig høyretung utgave. Mener jeg må ha med noe av sjøen på venstresiden.
Roar: V1 er vel på en måte feriebildet, mens V2 mer for studering av fjell og formasjoner, men litt uheldig med kloningen.
Skj
Walter S.
V2 har på alle måter en mere "perfekt" komposisjon som landskapsbilde - likevel foretrekker jeg V1 og opplever det som mere spennende å se på, mere dynamisk med de bak-belyste mennesker som kaster lange skygger på stranden - for meg, perfekt plassert i ramma.

Jeg klarer fint å se forbi en litt skjev horisont - vi har vel alle vært der en gang eller to - den menneskelige faktor teller mest, både som opplevelse, men også som målestokk!

Flotte kalkformasjoner som stikker ut i sjøen her!

Mvh,
Walter
Ragnar S.
Takker Walter for din gode og velformulerte kommentar. Har jo lagt meg til rutiner for redigering av bilder derav oppretting av horisont, men på dette bildet gikk det meg hus forbi. (Ble vel for ivrig og la ut bildet litt for tidlig)
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu