Naboer
Dybdeskarpheten er veldig liten når man fotograferer slike motiv på stor blenderåpning, så sjansen for at to insekter er i fokus samtidig er ganske liten. Her klaffet det. Bruk av større dybdeskarphet hadde gitt meg større sikkerhetsmargin, men da hadde bakgrunnen tatt for mye av oppmerksomheten. Å sløre bakgrunnen i bildebehandleren på en troverdig måte er både tidkrevende og vanskelig, så jeg foretrekker å gjøre jobben i kameraet når det er praktisk mulig.
Her har jeg forsterket sløringa ytterligere på kritiske steder ved hjelp av blur-børsten i Photoshop.
Bildet er et utsnitt fra ca halvparten av bildeflata.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-07-06 12:16:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-M1
  • Olympus 60mm makro
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annet200 ISO. Frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger89
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1071165} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Geir F.
Fantastisk flott, detaljert og skarpt makrobilde, Bjørnar. Fin, dus bakgrunn. Eneste "usikre" er beskjæringen, men jeg vet ikke helt hva som ville være optimalt.
mvh Geir
Bjørnar P.
Geir: Har lagt ut en uredigert versjon, slik at du (og andre) kan teste ut ulike beskjæringer.
Avsluttet .
Liker definitivt "stjerneformasjonen" i stilkene som strekker seg ut og blomstertoppene som danner en bue fra nederst venstre til øverste høyre hjørne. Skarpt og og detaljert der det skal være det. Topp!
Geir F.
Takk for det. Ser at beskjæringen er en utfordring. Umiddelbart har jeg ingen gode forslag, men skal se litt mer på det senere.Som du påpeker er det imponerende at du har fått begge insektene i optimalt fokus på samme tid.
mvh Geir
Arild T.
Dette var imponerende, Bjørnar! To insekter like skarpe med blender 2.8 er som å vinne i Lotto. Den relativt rolige, duse bakgrunnen gjør dette til en makro av ypperste klasse.
Når det gjelder beskjæring, har jeg ingen bedre forslag enn det som er i originalen. Mulig jeg tar bildet ditt inn i billedbehandlingsprogrammet mitt og leker litt med det, og så komme med et forslag. Får se.

Hilsen Arild
Hjalmar E.
Det ble et flott resultat. Masse naturlig farger slik man ser det i naturen. Fluer er smarte vesner. Jeg pleier å få besøk av dem etter sommeren. For tre år siden hadde jeg en her i to måneder. Den forsvant ikke selv om jeg åpnet alle vinduene flere ganger. Til slutt fant jeg den død på badegulvet en dag i november.
Hans Rich. A.
Nå er det meste sagt her, og jeg slutter meg gjerne til de foran meg. Strålende arbeid både ute i felt og i etterbehandling.
Mvh Hans Richard
Hilfred M.
Stilig!
Her er det meste sagt, men err fluene dresserte?
Roar K.
Du kan tydeligvis det der med macro for her er fluene så skarpe at du nesten kan skjæra deg på dem.
Ikke alle liker kloning i naturbilder, men nevner likevel at den lyse nede i høyre hjørnet på V2 lett drar litt ufortjent oppmerksomhet. Men her kan det vel uansett forsvares som et litt større utsnitt da V1 plukker ut essensen i motivet.

Roar

Bjørnar P.
Roar: V2 er ikke ment som et ferdig bilde.. Det er mange feil der, og bildet er kun lagt ut for at du og andre skal få mulighet til å foreslå et annet utsnitt. Etter at utsnittet ev. er endret, vil jeg finpusse bildet. Det lyse feltet nede til høyre er en åpenbar kandidat for beskjæring eller kloning, men jeg lot det være for å vise bildet slik det opprinnelig var. Det samme gjelder den kraftige grønne stripa oppe.
Geir F.
Hei igjen, Bjørnar. Har sett litt mer på "ubehandlet" versjon. Ikke lett å finne noe bedre utsnitt en det du opprinnelig hadde. Vet ikke helt om et lite kutt oppe og et litt større kutt nede hadde blitt noe bedre. Bildet ville da bli litt mer rektangulært.
Geir
Arild T.
Hei igjen, Bjørnar.
Har lekt med bildet hva angår beskjæring, men finner ingen bedre løsning enn du har valgt. Takk for lånet av bildet!

Hilsen Arild
Bjørnar P.
Takk for velvillig assistanse, Geir og Arild.
Harald N.
Knall dette med utsnitt etter mitt hjarte.
Mvh Harald
Bjørnar P.
Takker for mange og hyggelige tilbakemeldinger.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu