Ugress 2
Tatt i en samling av ugress like ved mitt hjem. Den utmerket seg som vakrere enn resten, så den ble behørig fotografert.
Utstyr
  • Olympus E-M1
  • Olympus 60mm makro
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • Annet200 ISO. Frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger58
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1071070} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Hilfred M.
Helt knall!!
Her stemmer alt i mine øyne.
Per L.
Ugress for hageeiere og bønder, men snadder for fotografen! Nydelige former og flotte farger og upåklagelig gjengitt som vanlig! Mvh Per
Hans Rich. A.
Nok et nydelig ugress fra din hånd.
Mvh Hans Richard
Harald N.
Du er stø på labben og dyktig med bruak av dof.
Mvh Harald
Roar K.
Dette minner meg faktisk om noe annet enn en blomst uten at jeg helt kan ta det i farten.
Godt jobba med sløring i alle krinkelkroker her.
Ser du til stadighet nevner blender i kommentarene så kanskje er dette direkte fra kamera for alt jeg vet.
Mange år siden jeg slutta å skru og stille. Husker fra tiden før autofokus da man måtte stille alt og når man endelig var ferdig hadde motivet gått sin vei.
Derfor har jeg glemt alt slikt og eksponerer i RAW innstilt på P for program og lar kamera ordne resten.
Bruker polariseringsfilter og lysmetting nedsatt med 0,33. Resten gjør jeg i redigeringen og kaller ikke mine bilder for foto, men rett og slett for bilder hvilket de er.

Roar
Bjørnar P.
Harald: Er nok ikke mer stødig på labben enn gjennomsnittet, men bildestabilisering i kamerahuset gjør at jeg kan bruke lukkertider som normalt gir uskarpe bilder.
Bjørnar P.
Roar: Det er ofte fristende å blende mer ned for å sikre at dybdeskarpheten er stor nok, men en rotete bakgrunn ødelegger ofte mye. Å redigere bakgrunnen slik at den ikke forstyrrer er fullt mulig, men mine ferdigheter innen etterbehandling har så langt ikke gitt meg like gode resultater i så måte som det jeg får ved å bruke liten dybdeskarphet.
En annen gevinst ved bruk av liten dybdeskarphet / stor blenderåpning er at jeg ikke behøver høy ISO for å få tilstrekkelig kort lukkertid. Det forbedrer bildekvaliteten.
Liten dybdeskarphet fører naturlig nok til mange bomskudd, men for meg er det viktigere å få noen få blinkskudd enn å få mange bilder som er ok, men ikke mer.
En gang i fremtiden tar jeg sannsynligvis alle bilder med stor dybdeskarphet, og velger den dybdeskarphet som passer motivet i etterkant. Når det skjer, avhenger av hvor raskt utviklinga i kamerateknologi og etterbehandlinga går, og hvor raskt jeg lærer å utnytte den.
Den siste iPhone viser i hvilken retning utviklinga går.
Bjørnar P.
Takker for alle tilbakemeldinger.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu