Utstyr
  • Canon 5D Mark III
  • Voigtlander 20mm f/3.5 SL-II med filter B+W 093 IR
  • Brennvidde20.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker60.3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1069680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Jóhann Á.
Ikke så ofte man ser ir bilder her inne, så da stopper jeg opp! :)
Artig måte å jobbe frem bildet; med rød himmel og resten svart hvitt. Selv ville jeg løftet vegetasjonen enda mer, gjort den lysere...men slikt er alltid smaksak..
Veldig lang lukkertid, ser jeg....vet ikke om det er grunnet "lite" lys eller veldig mørkt filter. Ser at dette filteret er nok mørkere en det jeg bruker (830nm mot 720nm)...men på en sollyst dag er jeg som regel på 5-10 sekunder på f. 5.6.

Roar K.
IR har jeg ikke forsøkt meg på siden tilbake på 70 - 80 tallet så innstillingene her er ikke min spesialitet så det får andre av gjøre.
Men hva beskjæringen angår så anbefaler jeg at du scroller opp slik at øvre ramme såvidt skjærer inne i der hvor skya til venstre har ei vannrett linje.
Det store mørke feltet oppe bli nok noe dominerende og holder på blikket slik at dybden mer eller mindre tapes. Jeg tror den kommer mer til sin rett ved at blikket senkes da det store feltet trekker litt mye.
Men det ser du selv når du scroller opp og dekker til for å sjekke virkningen.

Roar
Hilfred M.
Tusen takk Jóhann. Det som gjorde at jeg havnet på dette filteret var jakten på de lange lukkertider, noe som altid har fascinert meg. Her fikk jeg ir på kjøpet, noe jeg ikke har forsøkt tidligere. Slik jeg har forstått det slipper dette filteret bare gjennom ir-lys, og når kamerat mitt ikke er ombygd blir det lange lukkertider.
Roar, tusen takk. Var nokk for opphengt i alt det nye til at jeg fikk med meg at det ble for mye himmel. Du har helt rett når det gjelder beskjæring.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu