På skitur i Vallée Blanche
På skitur mellom bresprekker i Vallée Blanche, nær Chamonix. Det høyeste fjellet i bakgrunnen er "La Dent du Requin" (Haitanna).
Bildet inngår i albumet Alpene - Bilder av fjell og aktiviteter i Alpene, særlig Italia, Frankrike og Sveits.
Utstyr
  • Olympus E-300
  • 14.0-45.0 mm f/5.6
  • Brennvidde14.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1069037} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Walter S.
Mektig landskapsbilde fra Alpene. Ikke helt ufarlig ser det ut for meg (som ikke er fjellvant) med alle bresprekkene synlig - man spør seg: hvor mange sprekker er usynlige under snøen...?

Godt eksponert og med en solid komposisjon! Flott levert, Geir.

Mvh,
Walter>
Geir B.
Hei Walter,

Takk for positiv kommentar om selve bildet.
Dette er en tur man bør ta med en guide. Det er områder der du bør følge nøyaktig guidens ski-spor. Akkurat her bidet er tatt er det ganske oppkjørt, og man ser ganske tydelig hvor det er trygt å kjøre.
Folk som begir seg ut her på egenhånd, uten erfaring, ramler av og til ned i en sprekk.
På denne turen her i februar 2006 var det en brite på snowboard i laget vårt som ikke fulgte anvisningene fra guiden. Han kjørte rett mot en sprekk, men vha. et kjempebyks i siste liten kom han seg over på den andre siden. Fjellet er noe man må ha respekt for.

MVH

Geir
Per L.
Spennende tur i imponerende landskap! Veleksponert bilde med naturlige farger! Mvh Per
Helge A.
Da skjønner jeg at Aig. du Midi ligger et sted bak venstre hjørne oppe. Har et minne om egga der i forbindelse med en gåtur på stegjern. Sikkert artig å kjøre ned. Ved heisen nede bruker de visst å advare folk som kommer alene med ski, så det beste er nok å være i en gruppe og aller helst med guide.
Geir B.
Hei Helge, Det stemmer at Aig. du Midi er bak oppe til venstre et sted. Den eggen er mye mer utsatt om sommeren. Da skal man helst ikke snuble i stegjernene. Om vinteren er det tau man kan holde seg og stien går som nede i en grøft av dyp snø. En gang vi var der på nyttårsaften, før tauene ble satt opp, var det en russer med glatte slalåmstøvler og med ski og staver i hendene som prøvde å komme seg ned eggen. Hardt og tildels isete. Uten isøks, uten tau, uten stegjern. Guiden vår ropte rett opp i fjeset hans: You are stupid. Ett lite feiltrinn, og han ville ha sklidd ned noen hundre meter i bratt terreng.

Mvh

Geir
Helge A.
Der var ikke tau, nei, bortsett fra taulaget. Man kan fortsette videre opp til toppen, men vi gikk opp og ned den letteste veien. Gouter hut route. Vakkert med månelys og lysene fra Chamonix.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu