Røros og lyset
Røros er kjent for sine spesielle lysforhold som fra tid til annen kan være fremtredende. Kjente malerere som Harald Solberg og Olav Dille har fått fram dette på en fremragende måte. Bildet her som er tatt fra Malmplassen mot Bergmannsgata var begunstiget med spesielt lys. Håper jeg har fått fram noe av dette i denne presentasjonen.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon 18-135mm
  • Brennvidde20.8mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/56s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger56
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1068160} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Anders S.
Det har du absolutt klart å få til! Nydelig lys og en bra komposisjon i ett pent og vakkert bilde med historisk perspektiv! Kjempe gode farger!

Hilsen Anders
Per L.
Flott bilde fra bergstaden! God diagonal komp, herlig lys og tiltalende farger! Mvh Per
Avsluttet .
Fin dokumentasjon av et vakkert landskap og en spesiell og interessant by. Fine farger, skarpt og detaljrikt. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Ingvald Bright N.
Virker helt spesielt dette stedet. Fremstår som om vedlikeholdet i byen er svært bra. Personene er godt plassert på sin vei oppover. mvh Ibn
Roar K.
Hrrlig lys, skarphet, farger og detaljer.
Tillater meg å komme med et par pirkeforslag når dt gjelder komp og utsnitt:
2-3 mm kutt oppe slik at det øvre høyre hjørnet havner midt i det mørke feltet oppe til høyre. Men ta ikke for mye så du kommer i konflikt med det neste mønet bak der. Men ikke umulig å ta så mye at øvre ramme kutter diagonalen som vindskya lager heller så toppen forsvinner for da skaper diagonalen ekstra spenning.
Beskjær 2 mm toppen 3 av venstrekanten også for da
får du det mørke feltet i kanten framfor alt rotet med mønet etc. som er der nå. Jeg dekket over med en linjal og så at det ble mye roligere enn det er nå.
Bare ting du kan se på hvis du gidder dette. jeg bare nevner ting jeg ser når jeg kommenterer så får author sjøl avgjøre.

Roar
Fredrik N.
Flott bilde, der lys og farger kommer godt fram.
Synes kompen var vellykket, jeg, men er heller ikke spesialist på området.
Fint sted dette.
Mvh Fredrik
Ragnar S.
Anders, Per, Kjell Øyvind, Ingvald, Roar K, Fredrik:
Takker dere alle for de gode kommentarer !
Roar:
Leser beskjæringsforslagene med stor interesse, og alle har de noe for seg. Bildet er beskjært som det er, men ser meg allikevel blind på enkelte ting. Særlig støtter jeg ditt forslag til ytterligere kutt på venstresiden for renere bilde. Supert at du vil ta deg tid til såpass omfattende granskning av bidraget.
Ingvald:
Dette er vel ikke akkurat din stil, men ikke desto mindre hyggelig med din kommentar.
Skj
Roar B.
Det første som slo meg var om dette er samme gata hvor Pippi løftet denne kjempesnøballen på strak arm og sendte den etter de to skurkene som ble innhentet av samme rullende koloss litt lengre ned ?
Ellers legger jeg merke til lyset og fargene. Helt annerledes enn hos oss, på sørligere breddegrader.
Et slags Røros svar på Skagen kanskje ?
Skarpt og godt, behagelig å se på.
Ragnar S.
Takker Roar B. Lyset og Rørosarkitektur er jo kjent , særlig blant malere, og på sett og vis kan det sammenlignes med Skagen, selv om nettopp Skagen nok er mer kjent i så måte.
Om lyset i virkeligheten er så mye annerledes på Røros enn andre steder er jeg ikke helt sikker på.
Tror mer på at spesielle lysforhold, som nok kan opptre på menge steder, og nettopp nevnte Røros-arkitektur/miljø skaper en egen stemning og som gjør seg malerisk og på bilder.
Skj
Harald N.
Harmoniske fargar i godt lys. Godt komponert.
Mvh Harald
Ragnar S.
Takker Harald.
Skj
Arild T.
Nærmest Skagen-lys i dette velkomponerte bilde, men bygningene avslører at det er Røros. Godt eksponert med mange fine linjer som skaper dybde og perspektiv. At du har fått med trapperekkverket på høyre siden, var et godt valg. Det balanserer, etter mitt syn, bildet på en god måte. Totalt sett et meget severdig bilde!

Hilsen Arild
Ragnar S.
Hjertelig takk for god og konstruktiv kommentar Arild.
Har flere beskjærings-varianter av bildet men falt ned på denne med trapperekkverket på høyresiden for balanseringen av bildet som du nevner.
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu