Miljøglimt fra Røros by
Røros, som de fleste vet står på UNESCOs liste over verdensarven slutter akdri å gjøre inntrykk. Utallige muligheter for fotografer til å finne nye vinklinger på miljø, arkitektur mm. Her et lite glimt fra februar i år.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF18-135mmF3.5-5.6R LM OIS WR
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/140s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger90
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1066395} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kjartan N.
Flott bilde. Liker stemningen og utsnittet du har valgt. Jeg har dessverre aldri vært på Røros men føler du har fanget det sånn jeg tror det er med flotte gamle trehus, snø og kulde :) Svart/hvitt gjør det ekstra bra! :)

Mvh,
Kjartan
Roar K.
... og du så det i svarhvit ser jeg.
Hvorvidt modellen ble bestilt eller rett og slett kom beleilig sier bildet intet om.
Fint utsnitt og komp til tross for halv skuffe.
Lys og skarphet er det heller ingenting å si på.

Roar
Ragnar S.
Kjartan og Roar K: Takker for kommentarer !
Halv spade er bevisst tatt med slik for å understreke uryddigheten ellers på stedet.
Skj
Arvid O.
Du har rammet inn gubben og bikkja på en god måte , monokrom kler også hele settingen godt med det rustikke miljøet.
Arvid.
Roar B.
Fint at du fikk med såpass mye detaljrikdom gjennom de mørkeste partiene. Leder til god dybde og virkningsfullt blikk mot personen og bikkja i bakkant, fint omkranset av snø - som jeg gjerne skulle sett flere detaljer i. Likeså blant enkelte flekker mellom krakken og personen. En selektiv utvelgelse hadde nok gjort susen før arbeidet med kontrasten tok til.
Utsnittet ellers fungerer helt greit i mine øyne.
Roar
Ragnar S.
Roar B:
Setter pris på at du gransket bildet og anfører god og konstruktiv bedømmelse.
På grunn av stor forskjell på lys/mørke ble snø (utbrent) og person/hund altfor lys. Har separat hentet inn detaljer så langt det har latt seg gjøre.
Burde selvsagt benyttet braketing-innstilling og utjevnet forskjellene. Måtte jo ta bildet idet person/hund passerte, og dermed glapp denne muligheten idet kamera ikke var innstilt på forhånd.
Flekkene som du nevner kan nok med fordel tas bort. Et viktig budskap fra min side ellers er å få fram det sjarmerende uryddige i bildet, og det rustikke uttrykket i tre/tømmer-bekledningen.
Skj
Roar B.
Det har du klart. Et vell av detaljer gjør uttrykket på alle måter interessant.
Harald N.
Detaljrikt og flott dette Ragnar, Godt komponert og med person og hund som midtpunkt.
Mvh Harald
Ingvald Bright N.
God nærhet og mye flotte detaljer og ledelse for øynene. Kunne godt tenkt meg et besøk her. Et flott bidrag dette . mvh Ibn
Hans Rich. A.
Synes sv/hv passer godt til motiver av disse gamle bygningene hvor strukturen i treverket kommer veldig godt fram. Ekstra pluss for mannen og hunden.
Mvh Hans Richard
Ingunn T.
Til å være EN eksponering syntes jeg du har fått maksimalt ut av motivet både under opptak og i etterbehandlingen. Masse flott struktur og detaljrikdom i en gammel trebygning fra Røros. Mannen med hunden er viktig.
Avsluttet .
Fint utsnitt, fin miljøskildring, teknisk sett et krevende motiv med store forskjeller på lyse og mørke partier, men jeg synes du har fått det til meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Ragnar S.
Harald, Ingvald, Hans Rich., Ingunn, Kjell Øyvind:
Takker dere alle for hyggelige kommentarer !
Røros er absolutt verdt et besøk, mye å observere/oppleve der.
Skj
Trygve B.
For meg er dette et glimrende bilde. Du får frem en egen stemning som virkelig formidler gammel tid. Sort/hvitt utmerket. Personen bare forsterker bildet positivt. Det gamle mot nåtiden.
Ragnar S.
Takker så mye for din gode og positive tilbakemelding Trygve !
Sk
Sissel Kleivdal H.
Liker vinklingen du har valgt med dette bildet fra miljøet på Røros. Du har beveget deg fra de vanlige -og gjenkjennende fotografiske gjengivelser til noe mer interressant og spennende fra miljø og arkitektur.
Jeg hadde valgt et utsnitt med kutt innenfor plastrøret i høyre billedkant, men støtter allikevel ditt valg - der spaden er med.-

Sissel
Ragnar S.
Hei Sissel og hjertelig takk for din fyldige kommentar.
Kutt slik du nevner er vurdert, og jeg forstår at flere kunne tenke seg et slikt utsnitt. Har en slik versjon også men valgte som du ser denne varianten.
Skj
Arild T.
Blikket går automatisk mot mannen og hunden, men når øyet har fått jobbet litt, trer det fram mange interessante detaljer her. Jeg har dvelet lenge ved dette bildet. Interessant vinkling du har valgt!

Hilsen Arild
Ragnar S.
Hyggelig at du liker bildet Arild !
Takker så mye for kommentaren.
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu