Siesta
Klikk gjerne på bildet for mørk bakgrunn.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-02-11 09:24:55
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF18-135mmF3.5-5.6R LM OIS WR
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger98
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1064034} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Spennende og stemningsfullt, funker meget bra i svart-hvitt. Fin gjengivelse av lys og skygger selv om skyggepartiet under trærne ble veldig mørkt. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Her har du greid å utnytte lys og skygger til fulle.
Beskjæringen gjør mye for bildet.

Roar
Øyvind H.
Et fint utsnitt og flott motiv, men er enig med KØ i at det kanskje er en tanke for mørkt.
Mvh Øyvind H.
Ingvald Bright N.
Dette var både spennende og en flott lek med lyset. . Mvh Ibn
Arild T.
Godt utsnitt av en hverdagslig situasjon der lys og skygger spiller på lag.
Spennende bilde som jeg syntes var i mørkeste laget før jeg svitsja over til mørk bakgrunn. Da kom bildet fullt til sin rett!

Hilsen Arild
Bjørnar P.
Påfallende mørkt, men det forteller meg også at det er et bevisst valg. Vanskelig å si om jeg ville valgt annerledes uten å ha sett alternativet. Dersom dokumentasjon var poenget, vil jeg tro at en normaleksponering av hovedmotivet og en lys eksponering av bakgrunnen ville stemt bedre med det du faktisk så.
Dersom det dokumentariske ikke er tungtveiende, blir det fortellinga eller estetikken du ønsker å skape som blir avgjørende, og der er det bare du som sitter med en fasit.
Roar B.
Ja, føler siesta - stemningen i dette svalende skygge bildet under trærne. Ser noen antyder litt mørkt uttrykk. Kan være enig i det, slik personene fremstilles, Føler de gror for mye igjen med omgivelsene rundt. Et klarere, mer distinkt omriss (rundt disse hodene) tror jeg hadde hevet bildefortellingen betraktelig. I det mener jeg mer lys og mer luft, de ikke "forsvinner" mot vegetasjonen over. Har vel noe med kameraposisjonen å gjøre, fått de mer i kontrast mot himmelen.
Roar
Ragnar S.
Kjell Øyvind, Roar K, Øyvind, Ingvald, Arild, Bjørnar, Roar B: Takker dere alle for gode og ikke minst konstruktive kommentarer. Først litt om situasjonen. Flere av dere har helt sikkert registrert og opplevd hvordan omfangsrike og bladrike trær klippes litt over hodehøyde slik at human beings kan finne ly for en stekende, varm sol. Det er denne stemningen jeg forsøker å fange. Tenke at versjon med de hvilende menneskene i silhuett ville beskrive dette best. Utarbeidet flere versjoner av bildet. V2 der jeg har lysnet mørke partier opp til nivået omtrent slik det så ut i virkeligheten.
Ser at flere av dere etterlyser mer detaljer i mørke partier, og det er godt mulig at dette gir et bedre billedmessig og opplevelsmessig uttrykk.
Uansett er jeg glad for tilbakemeldingen jeg har fått.
Skj
Bjørnar P.
V2 ble bedre. Ville vurdert en enda lysere utgave også.
Ragnar S.
Notert Bjørnar. Så vidt jeg husker prioriterte jeg de lyse partier i bakgrunn for å unngå utbrenthet. Enklere å hente ut detaljer i de mørke partiene, men enda mer å gå på her. (Det gode med de speilløse som Olympus og bl a Fuji jf speilrefleks er live justering av eksponeringen). HDR er selvfølgelig også mulig i begge systemer..
Skj
Avsluttet .
Versjon 2 ble meget bedre, her får vi faktisk se litt av livet under trærne uten at de lyse partiene blir utbrent. Dette ble veldig bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar B.
Versjon 2 kan jeg like ja.
Henning S. P.
Jeg foretrekker originalen her. Det er en fin ide, siluettene under treverket. De i midten der, spesielt han med telefonen, funker bra. Men som Roar er inne på så gror det litt sammen i store deler av bildet og det trekker helheten ned en del. Vanskelig med så mange personer, men får du alle tydelig tegnet mot den lyse bakgrunnen så blir det dertil bra. Hadde du hatt muligheten til å dra tilbake noen ganger og prøvd litt forskjellig så tror jeg resultatet kunne blitt veldig veldig bra.

Henning
Ragnar S.
Kjell Øyvind, Roar B: Takker for oppfølgingskommentarene, nyttig med slike tilbakemeldinger.
Skj
Ragnar S.
Takk for din fyldige kommentar Henning. Selv tenkte jeg at en sv/hv-verson ville være det beste, men ser at mer detaljer i nedre del nok burde kommet med slik flere har bemerket. Skulle gjerne ha dratt tilbake til La Gomera hvor bildet er tatt, men det vil nok ta en stund.
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu