Musvåk på jakt
Her vet jeg ikke hva den holdt på med - ser ut til at den kun har fanget halm...
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 200-400 VR f4 G
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger498
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105842} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Tom J.

Jeg vet i alle fall at DU har fanget et meget bra bilde. Det er litt støy i den blå himmelen, men jeg fant ikke så mye annet å trekke.

Bra

Mvh
TJ
Jonas L.

Jøss, halmjakt?
Et severdig bilde. Ypperlig komponert.

mvh JL
Avsluttet .

Klasse! Bra kombinasjon!

Hilsen Jørg
Avsluttet .

konge (ørn)
Hans-Gunnar H.

Tiden for slike nå....har sett endel på jordene i enebakk i det siste...

Bra fanget.....

MVH Hans-Gunnar
Thore A.

Flott fanget og godt komponert. Synes kanskje mellomtonene er litt tunge og skarpheten littegrann dårlig?
Baard K.

Rått bilde.

Likte godt at du fikk med halmen i klypa på den, og at jordet var i bånn av bildet.
Venche J.

Veldig seerverdig. Et flott bilde etter min mening.

Wenche.
Rune Edvin H.

Ser definitivt ut som halm... Enten dårlig med mat, eller så samler den åte for hestejakt :) Bra bilde , men det kan se ut som om du har fart litt vel hardt fram med ''neat image'' mhp. detaljer i fjærdrakta.
Rune
Ketil K.

Takker for kommentarene - dette er tatt på frihånd i et meget vrient lys, og å få full klaff med eksponeringen på selve fuglen er ikke så lett. Her er det kjørt med eksponeringskompensasjon, men kontrastene har vært for store i bildet til at D70 har mestret det. Bildet er dessuten gjengitt i nesten 100% forstørrelse og representerer kun ca. 1/9 av originalbildets flateinnhold. Lyse områder er mørknet og mørke er lysnet kraftig. Det kunne klart vært jobbet mer i etterarbeid med bildet ser jeg nå. Neat Image er ikke benyttet Rune, den dårlige detaljeringen skyldes overnevnte forhold.
Ketil K.

Åte for hestejakt he-he. Dette er forresten en ungfugl, (lengdestreking i brystet, voksne er tverrstripet) bildet er tatt i går, så det er heller ikke innsamling av redemateriell. Tror kanskje den graver etter metemark eller insekter - og løftet seg fra bakken et øyeblikk under gravingen.
Jon Erik V.

Hei
Flott bilde! Trolig nok musjakt den har vært på! Det myldrer av mus langs kornåkre, hvor det er mye spillkorn å hamstre, samt mus..
Jon
Ketil M.

Flott bilde, men har du skarpet det mye? ser rundt vingefjærene at det er lyser felter!
Carsten A.

Meget bra fanget av fuglen - eller der det sagt som sies skal om bildekvalitet, hvor mye skyldes kameraets evne til å mestre kontraster og det forholdsvis ekstreme utsnittet.

MVH CA
Stig B.

Flott fugl, flott fanget, flott komponert.

Med det utsnittet og de vanskelighetene du nevner så synes jeg dette er et meget bra resultat. Vet ikke helt flyvehastigheten i slike tilfeller, men de er jo ikke bygd for å være sinker.

Fin skarphet og bra eksponering tross alt. Bra plassering i bildet.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu