Ørn 2
Samme sted som Ørn 1 bildet. Skagen, Danmark. Ørnene var frie, de ble matet av forskere, slik at vi fikk kommet litt nærmere. Vingespennet var imponerende stort.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105742} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ronny V.

steike!du var heldig med den!;)
veldig bra bilde!
Avsluttet .

Veldig bra! 90mm?

Hilsen Jørg
Baard K.

Ja, blir jo 90*1,6 = 144mm.
Kom ganske så nær!

Ketil K.

Fint du oppgir opptaksbetingelsene for denne voksne havørnen. Vingeundersidene er blitt for mørke, typisk hvordan det blir når man retter kameraet mot himmelen uten å kompensere eksponeringen på forhånd. Det enkleste er å rette kameraet først mot noe i bakkenivå, lese av eksponeringen, og så sette kameraet på det samme, i manuell innstilling. Da får du riktignok sikkert utbrent himmel, men oppnår til gjengjeld farger og detaljering i vingefjærene.
Baard K.

Takker for komentarer.

KK: Fint med litt opplæring! Dette var første gang jeg fikk fotografert disse fantastiske fuglene. Skal garantert ut å finne flere rovfugler for å få disse foreviget...

Vet du om noen steder i Vestfold hvor man kan ta bilder av falk, ørn, ugler ?

Har et par bilder til som jeg skal legge ut, må bare vente til slutten av uken..

Er jo lettere å justere utbrent himmel, enn å justere for mørk fugl... så neste gang skal jeg prøve meg frem med det som ble forelsått.
Gunnar B.

Aerodynamikk i ultraklassen.
Et imponerende skue flott fanget!
Enig med Ketil at eksponeringen kan være vanskelig. Stor kontrast mellom en mørk ving og lys himmel. Hadde ørna vært litt nærmere kunne du brukt utfyllingsbiltz.... ;-)
Jeg ser også at det er litt korn på himmelen og på skyene, sannsynligvis pga at det er et utsnitt? Kanskje NeatImage eller despeckle funksjonen i PS kan utbedre dette hvis det er ønskelig.
M.v.h
Gunnar Bye
Ketil K.

Vestfold - nå er det ikke så vanlig å oppgi hvor det finnes ville rovfugler - selv om de er fredet foregår det fortsatt ganske stor skyting og jakting ulovlig på disse flotte fuglene, særlig hønsehauk dessverre, men du har jo et rovfugltrekk utover ved Verdens Ende om høsten. Mølen er også et bra trekksted for rovfugl. En god ide er det å begynne med måker og ender - de er lettere å få trent opp ferdighetene på. Blits kunne som GB foreslår sikkert vært anvendt her med godt resultat.
Oddvar B.

Godt ørnebilde, kunne også tenkt meg litt mer lys på undersiden.
Lykke til med ''enda villere'' fugler, men du kommer nok ikke veldig ofte så nærme rovfugler. Ser de deg først - så holder de vanligvis god avstand.

ob
Baard K.

Takker igjen for komentarene her. Skulle så gjerne øsnke jeg hadde det nye kameraet med den nye linsa her... Så kunne jeg gjort ting litt annerledes...
Angrer på at jeg ikke tok bildene i RAW format.
Gleder meg til å komme ut å få tatt bilder av ''enda villere'' fugler. Får begynne med de på fuglebrettet først... slik at jeg får teknikken inn :)
Sidsel A.

Flott å få fanget vingespennet på denne måten! Er svak for ørnebilder, kanskje fordi jeg ikke ser så store sjanser til å treffe på en selv. Fin komposisjon. Den nesten gjennomskinnelige strjerten gjør prikken over i'en.
mvh Sidsel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu