MONSTER
Fra Kistefoss Træsliperi, Jevnaker -
nå museum.
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • Sigma 10-20mm
  • Brennvidde20.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker0.3s
  • Nei
  • AnnetHDR 5 ex Photomatix
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger97
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Ja stort måtte det være før i tiden. Flott HDR-virkning på dette motivet. Mye å studere, skjønt tror ikke jeg blir noe klokere:)
Flott fremført.
mvh arild
Harald G.
Mange takk Arild. Dette er en treslipemaskin. Trestokker ble foret ned i 'rørene' på siden og presset ned mot roterende slipesteiner som slipte stokkene til et tre 'pulver' som er råmaterialet i papir. Pulveret ble transportert med taubane til den nå nedlagte Randsfjordbanen for transport til Follum Fabrikker og også ut i den store verden. Maskineriet ble drevet av et sinnrikt drivverk som fikk kraft fra Kistefossen som ligger rett ved siden av fabrikken. Kistefoss Museet er verd et besøk om du er på disse kanter.
Evelyn S.
Liker fargene og lyset her, og det fasinerende motivet!
Ragnar S.
Litt av en monstermaskin som du nevner. Kjempegod balanse av lys/skygge- og mørkere partier. Mye godt fotostoff der nede på Kistefos.

Mvh Ragnar S
Harald G.
Evelyn: Mange takk. Dette lokalet er ganske mørkt og dystert så jeg måtte bruke HDR teknikken for å fa frem detaljene i skygge partiene.
Harald G.
Mange takk Ragnar. Regner med du har vært her.
Bjørnar P.
Spennende motiv.
God bruk av HDR-teknikk. Her var det nok ekstreme lyskontraster, og HDR-teknikken sikret gode detaljer fra skygge til høylys. Godt jobba.
God teknikk forøvrig også.
Godt valg av utsnitt og standpunkt.
Jostein S.
Hei
Kraftige saker"
MONSTER DE-LUXE!

Jostein
Helge A.
Skulle nesten tro at Reodor Felgen hadde vært med på å konstruere monsteret. HDR med kontroll på spakene gir nesten liv i kolossen. Flott lys i både vindu og maskinhall.
Hilsen Helge
Torstein H.
Denne "monstermaskinen" ser kjempeskummel ut! Synes du har lykkes med både teknikk og komposisjon og laget et riktig flott bilde!
Walter S.
Meget "levende" monster du har temmet der, Harald! Suveren behandling av et skikkelig stilig motiv. Brukt stativ der?

Jeg tror jeg ville ha klonet vekk det grønne nødutgangs-skilt over døren og det røde brannslukker-skilt - bare for å bevare en slagst tidløs stemning her. Resten kunne ha vært fra 1910 eller en slags frem-projeksjon etter Jules Vernes sin forestilling om fremtiden. Et herlig lys og suveren stemning.

Meget bra bilde - fra øverste hylle, Harald!
:-)


Mvh,
Walter
Harald G.
Mange takk for fine kommentarer. Walter: Ja her jeg brukt stativ på laveste nivå . 5 ex. så det må til. Jeg glemte å klone lyset som du nevner - jeg har gjort det på en annen variant men det gjelder vel ikke. Har også en i S/H
Avsluttet .
Meget godt fotoarbeid. Utsnitt, kamerastandpunkt og komposisjon er meget bra. Lys, farger og detaljer har usedvanlig høy kvalitet, åpenbart også som følge av en meget solid utført behandling med HDR-teknikk. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Harald G.
Mange takk Kjell Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu