Solsikker ved solnedgang
En solsikke-åker like ved der jeg bor.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-07-31 12:48:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-07-31 12:48:27
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2016-07-31 17:15:07
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2016-07-31 17:16:28
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2016-07-31 17:45:01
    Versjon #6
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger176
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053122} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Walter S.
Dette var helt "knall" - Geir! Meget stor dynamikk og fascinerende å se de mang solsikke-blomstene som formelig lyser ut av landskapet.

Jeg tror at jeg ville ha "ofret" noe av den høye himmelen, men det er min personlige smak og bildet fungerer slik det er her.

Mvh,
walter
Øyvind B.
Nydelig formidling av en solsikke åker! Litt midtstilt himmel-horisont kanskje? I tvil, var fint slik det fremstår todelt og med den dramatiske himmelen.
Mvh Øyvind
Geir B.
Hei Walter, Takk for ros. Jeg synes himmelen ble noe utbrent, så jeg la ut en ny versjon. Dessverre kom den to ganger. Versjon 2 og 3 er identiske.
Trygve B.
Et premiebilde, hvis du spør meg. Komp, og lys, motiv, helt nydelig. Også fin dybde i bildet. Jeg digger dette.
Evelyn S.
Et herlig skue med alle solsikkene! Rett og slett lekkert! Om det skal være originalen eller v2 vet jeg ikke. Blåfargen i originalen passer fint sammen med de gule solsikkene. Himmelen i v2 er kanskje mer naturlig, men syns den ble litt mørk. Uansett, knall bilde!
Kjell Stian B.
Meget fint bilde. Kanskje noe mørk himmel i v2 ? Jeg personlig ville ha kuttet over halve himmelen.
Ragnar S.
Spennende og vellykket komposisjon der V2/3 er best. Som flere andre ville jeg foreta kutt på topp, helt til nedre del av den mørke skydotten oppe til høyre. (Dette med kutt på høy himmel er nor som er blitt oppdratt til etter lengre tid her og på dette forum og et annet).

Mvh Ragnar S
Knut B.
Fint bilde, men litt enig med Walter.
Arild T.
Meget godt utført av et nydelig motiv! Velger meg versjon 2, men vil foreslå et kutt på himmelen rett under den mørke skya, oppe til høgra. Da får du, etter min mening, en enda større dybde i bildet. Bare nevner det, men du bestemmer!


Hilsen Arild
Jon Tore J.
Solsikker er toppers. Fint dokumentert dette Geir, men jeg ville nok ha kuttet bort en god del himmel til fordel for ett stramt 16:9 som jeg tror hadde blitt rått. Går for originalen
Mvh
Jon Tore
Geir B.
Takk til dere alle for hyggelige kommentarer og gode forslag. Jeg er enig i at himmelen var lltt vel høy. Jeg har nå kuttet litt under den mørke skyen, som forelsått. Enig i at det blir mer dybde i bildet. Dessuten er dette et solsikke-motiv, så solsikke-åkeren bør oppta mesteparten av bildeflaten.

MVH

Geir
Geir B.
Nå håper jeg alle blir fornøyd. I Versjon 6 har jeg prøvd å ta hensyn til alle forslag: Kutt av himmelen samt lysne opp den mørke himmelen til venstre i V2. Og så har jeg etterfulgt mitt eget forslag om å lysne opp forgrunnen ltt, da jeg synes solsikkene ble litt mørke i V2. Håper dette faller i smak.

MVH

Geir
Keshav N.
Veldig bra, enig med Walter her.
Anders S.
Praktfullt vakkert med strålende flott lys! Utrolig vakkert å se så mange solsikker!

Hilsen Anders
Avsluttet .
Her er det noe for enhver smak. Jeg velger meg V4 – den er glimrende!
:) fra Øystein
Arild T.
Hei, igjen Geir!
Versjon 4 ble utrolig flott!

Hilsen Arild
Hans Rich. A.
Stiller meg i rekken av all velforjent ros. Vanskelig å velge versjon, men tror jeg lander på v4 og v6.
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Alle de vakre solsikkene gir sammen med den spektakulære himmelen en flott komposisjon og et meget severdig bilde. Jeg registrerer også litt utbrenthet mellom skyene, men det er vel ikke så lett å unngå når det er stor forskjell på lys og mørke i et landskap. I slike tilfeller er det kanskje tryggest å undereksponere og heller lyse opp mørke partier i PS eller LR. Bracketing og HDR-konvertering kan vel også være en løsning. Men jeg synes ikke utbrentheten ødelegger bildet. Siden jeg er prinsipielt skeptisk til beskjæring som skaper avvik fra standardformater, skal jeg ikke gå inn på den diskusjonen som er reist ovenfor. Men det slår meg kanskje at et alternativ hadde vært å senke kameraet, få med mer forgrunn og mindre himmel. Men slike betraktninger skal ikke få ødelegge totalvurderingen at det er et veldig bra bilde. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Fredrik N.
Spennende og vakkert av solsikkene!
Skarphet og farger er helt topp her.
Likte vel V6 best, tror jeg.

Mvh Fredrik
Jon Tore J.
Hei Geir.
Nå satt det som ett skudd i åkern. Flott stramt solsikkemotiv nå. Ingen tvil om det.
Lekkert
Mvh
Jon Tore
Geir B.
Tusen takk til dere alle for positive kommentarer og konstruktiv kritikk. Denne åkeren her er på hell, men det er et par andre åkre der solsikkene er har sprunget ut. Inspirert av alle de hyggelige kommentarene her blir det nok noen flere turer i åker'n rundt solnedgang. :-)

Mvh

Geir.
Jostein S.
Hei
KNALLMOTIV
Nydelig solsikkevirkning!
Tror jeg går for originalen

Jostein
Hilde P.
Likte denne spesielt godt,fantastisk gulfarge så langt øyet kan se.Vers.4 er best syns jeg.Bare nydelig altså.
Hilde
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu