Vikinglandsby i Sarpsborg
Fra årets viking-samling her i Østfold. I forbindelse med Olavsfestivalen i byen der (Sarpsborg fylle visst 1000 år i år) ble det igjen laget en Viking-landsby / Vikingmarkedet i Landeparken ved Tunevannet. Jeg har mange spennende bilder der i fra.
Bildet inngår i albumet "Gammelt" - Steder og ting med høy mimre-faktor.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon Nikon AF-S Nikkor 85mm f/1.8G
  • Brennvidde85.0mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053103} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .
Fin gjengivelse av artig teaterscene eller hva man skal kalle dette arrangementet. Det som først og fremst slår meg her, er den suverene behandlingen av motlyset hvor du har fått fram flotte detaljer og fine farger både i lyse og mørke partier. Imponerende godt arbeid. vennlig hilsen Kjell ØYvind
Gunnar F.
Så nå har vikingene erobret Sarpsborg :-) Hvordan er forholdet mellom de to Østfoldbyene? Mye her som får oss til å tenke på "Olav den Hellige". Jeg liker her at barna kommer i fokus. Flott med de tre blant alle de andre i vikinglandsbyen - to med bare en fot i bakken og den tredje i ivrig prat med dem. Gode lys og skyggepartier i krevende motlys. Likte bildet veldig godt.
Mvh Gunnar
Avsluttet .
Flott motlysbilde! Synes skyggene fra folkene gir det ekstra liv…
:) fra Øystein
Roar K.
Mitt gamle pseudomyn ""Roaring Viking" hilser vikingene.
Jeg visste ikke at vikinkvinnfolka labba barbeint rundt i serken.
Men fargerikt nok dette.

Roar
Anders S.
Fortryllende magisk med herlig stemning og nydelige lysforhold! Flott at barna er i fokus!
Kjempe bra!

Hilsen Anders
Walter S.
Takk for kommentarer søndag formiddag, Kjell Øyvind, Gunnar, Øystein, Roar og Anders!

Olavsfestival - http://www.olavsdagene.no/ - er et stort arrangement hvert år, og spesielt i år da Sarpsborg feirer 1000-års jubileum. Hver Juli samles viking-grupper fra hele Europa (så langt unna som Spania og Frankrike + 1 i fra Canada) i bl.a. Landeparken for en helg.
Se også: http://foto.no/i/1052238 og http://foto.no/i/1052295
Arild T.
Nydelig motlysbilde med flotte lys- og skyggevirkninger!
Imponert over detaljrikdommen du har fått frem i det krevende lyset her. Godt fotoarbeid, Walter!

Hilsen Arild
Øyvind B.
Levende og flott der motlys og personer i drift . Tøft med sol-lyset gjennom hodeskallen på spir.
Mvh Øyvind
Ragnar S.
Igjen så fanger du stemningen, noe du er en liten mester på, og gjør det bedre enn de fleste.
Lys, farger og skarphet også i toppklasse.

Mvh Ragnar s
Walter S.
Takk også til Arild, Øyvind B. og Ragnar, for omtale i kommentar-boksen her.

Lyset spilte så absolutt på lag her den dagen. Og så blir jeg tiltrukket av slik sterkt motlys, som en møll på ulltøy...marginene er smale når man skyter slik som her, rett inn i lyset - i hvert fall med bare JPEG. Lurer på om jeg skulle våge spranget opp til RAW....?

Mvh,
Walter
Gunnar F.
Gjør det Walter :-) du vet jo at du har bedre muligheter for å rette opp i etterkant når det gjelder eksponering og hvitbalanse. Hittil har du klart deg meget godt i jpeg.
Mvh Gunnar
Keshav N.
Dette var absolutt praktfullt utrolig flott komp.
Hans Rich. A.
Flott motlysbilde med fine skyggepartier med folk i bevegelse.
Du skal ikke være bange for å prøve deg på Raw-formatet slik at du kan fremkalle "negativet" selv.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takk til Gunnar, Keshav og Hans, for omtale i kommentar!
:-)

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Walter, du nevner igjen spørsmålet om bruk av raw vs jpg. Under sterk tvil skal skal jeg kommentere dette ganske kort, tvil fordi jeg vet, som du også tidligere har vært inne på, at dette er et spørsmål som av en eller annen merkelig grunn skaper mye sterke og merkelige følelser hos en del mennesker.

Noen fakta: Kameraet fotograferer i raw. Kameraer har også en innebygget raw-konverter som omdanner raw-filene til jpr, Dvs. når man velger å fotografere med kameraet stilt inn på "jpg" overlater man konverteringen til kameraets innebygde konverter. Kvaliteten på innebygde raw-konverter kan visstnok variere fra kamera til kamera. Mitt inntrykk er at de fleste moderne kameraer gjør denne jobben godt. Likevel mister man noe bildeinformasjon på veien. Når man bruker raw-filer, må man selv ta jobben med å konvertere ved bruk av et pc-program. Raw-konverter leveres ofte av kameraleveradøren, men jeg regner med at de fleste velger å bruke Lightroom eller Adobe Camera raw som er integrert i Photoshop og Elements.
Undertegnede bruker alltid raw, og av to grunner: Jeg ønsker å ta vare på all informasjonen i bildet selv om jeg ikke egentlig vet hvor viktig den er i praksis. VIktigere: Jeg synes det er praktisk å bruke LR som jeg opplever som et godt virkemiddel, og det passer fint med å bruk raw-filer. Jeg har faktisk aldri fått LR til å ta i mot jpg.filer. Mitt inntrykk er at LR kan være et særlig godt verktøy hvis man en sjelden gang skulle ha behov for å justere fargetemperatur. Ellers gjør egentlig PS og Elements det man til daglig trenger, selv om jeg totalt sett liker LR veldig godt som verktøy.

Jeg tror for øvrig at man bare svært unntaksvis vil få synbart bedre bilder ved å gå over fra jpg til raw. Det gjelder i særlig grad når man ser den meget høye kvaliteten på dine bilder. Jeg ser ikke noe her som kunne blitt bedre ved å bruke raw. Ulempen med å buke raw-filer, slik jeg gjør, er at man bruker noe mer tid på hvert bilde. Jeg finner derfor ingen grunn til å gi noen klar anbefaling om å gå over til raw-filer. Dette må betraktes som en helt pragmatisk sak. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Hjertelig takk, Kjell Øyvind!
Takk for et langt innlegg og dine tanker om JPEG Vs RAW. Jeg er fullstendig klar over at jeg misser ut når det gjelder de beste detaljene i en bilde når jeg bruker kun JPEG, fordi mye blir borte i konverteringen fra RAW.
Og jeg har vel egentlig klart meg ganske så bra og ikke savnet RAW på noen måte, fordi jeg egentlig ikke VET hvor mye bedre jeg ville ha blitt med RAW isteden for JPEG.
MEN - det er en ting jeg vet og det er når jeg har lyst til å ta nattbilder i byen f. eks. at jeg iKKE greier å fange samme typen stemning i JPEG. Nattebilder har jeg alltid hatt problemer med og derfor tar jeg meget få av dem. De få nattbilder jeg har tatt måtte jeg som regel konvertere til sort / hvit p.g.a. HELT feil Hvitbalanse fra ofte helt grønn eller oransje gatebelysning og derav umulige fargeskjær.
Min svigersønn, som også er amatørfotograf, har mast på mag i mange år, til å "konvertere" til ordentlig fotograf (RAW-bruker), hittil uten særlig hell.
Men, nå i juli var svigersønnen på ferie i Polen og tok noen flotte nattebilder som fikk opp øynene mine for at RAW tydeligvis er det eneste saliggjørende for slike bilder. Vedkommende sine bilder på Flickr, som fikk meg til å tenke.
http://www.flickr.com/photos/145603766@N05/sets/72157670777932320/


Hjertelig takk for din tid og dine tanker, Kjell Øyvind!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu