Et bilde jeg er i tvil om, så jeg blir ikke fornærmet for negativ kritikk. Det er en JPEG-fil, fikset på i LR: zoomet en del så klart. FLyet er litt vel mørkt under vingene, LR kunne ikke ta informasjon der. Er bildet av for dårlig kvalitet lurer jeg på. Jeg har en bærbar pc, og mistenker at mange har store skjermer og ser bildene bedree nn jeg gjør på min skjerm. Og joda, jeg vet det godt, skulle ha tatt bildet i Raw. Rakk ikke å endre på innstillingene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-07-31 18:43:41
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY SLT-A37
  • DT 16-300mm F3.5-6.3 SSM
  • Brennvidde180.0mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger98
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053095} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Anders S.
Dramatisk og storslått med gode skygger og kontraster som utfyller hverandre godt! Jeg syns du får frem flyet godt. Og siden du spør: Du kan jo prøve adjusment Brush i LR, og prøve å lysne undersiden på flyet. Det er et verktøy som har hjulpet meg mye og jeg kan absolutt anbefale det.
Uansett så syns jeg at bilde ditt står seg godt og jeg syns ikke det er dårlig!
Bra jobba! Det er av slike forsøk man lærer!

Hilsen Anders
Arild T.
Hei.
Jeg synes at bildet ditt er veldig fint. Du kunne selvsagt ha foretatt en selektiv opplysing av skyggepartiene på vingene, men jeg synes at det fungerer veldig fint slik som du har fremstilt det. Flyet er. etter min menig, godt plassert i billedflata. Du er en perfeksjonist, Evelyn, og det er en fin egenskap. Liker det jeg ser!

Hilsen Arild
Avsluttet .
Spennende motiv, godt observert. Jeg synes bildet er veldig bra, og jeg ser ikke noe problem i at flyet er mørkt under. Hvorfor skulle det ikke være det? Husk at lyset tross alt kommer ovenfra. Det i hovedsak mørke flyet står i fin kontrast til den kraftige og lyse skyen. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Knut Georg F.
Fint bilde av fly i skyene. De konturløse skyene skaper en trolsk stemning, og de mørke skyggene under vingene hjelper til med å fremstille flyet skarpt mot den diffuse bakgrunnen.
Mvh Knut
Roar K.
Det er hvertfall ingen Ole Brum som har versert i skyform rundt omkring på nettet og som meteorologene påstår er bare fake da slikt nok ikke skjer i virkeligheten.
Jeg tok en titt her og endtre opp med 1cm kutt oppe og det samme nede og til høyre før jeg flippa bildet rundt horisontalt eller vannrett om du vil slik at flyet blir på vei fra venstre mot høyre.
Nå har du oppskriften så kan du jo prøve om det er noe du har sansen for?

Roar
Kristinn G.
Jeg ser en hundpð himmelen og et fly som truer hunden
Øyvind B.
Synenes det ble tøft med det lille flyet og de dramatiske skyene. Sol/skygge flyet gjør det tydelig synbart. Fin komp med flyet riktig plassert.
Mvh Øyvind
Evelyn S.
Takk for hyggelige tilbakemeldinger alle sammen. Kjekt å høre at bildet duger, jeg klarer ikke alltid å vurdere selv. Å croppe bildet om du sier Roar, skal jeg klare. Men å vende det speilvendt finer je gike ut av. Kan ikke se at det finns en sånn funkjson i LR?Tar gjerne imot tips om det finns.
Torstein H.
Fint bilde! At flyet er sort under vingene synes jeg bare er fint.
Og bare så det er sagt, hvis du vil speilvende bildet i LR er det såre enkelt. Bare høyreklikke på bildet og velge Transform.
Arild T.
Hei, igjen.
Angående speilvending som Roar nevner. Her er oppskriften i LR:
Åpne bildet i Devel-modulen.
Åpne 4. fane fra venstre, PHOTO
Under Photo dukker blant annet alternativet til Roar opp

Lykke til!


Arild
Evelyn S.
Takk for kommentarer Torstein og Arild, og takk for oppskriften på speilvendig! Viste seg å ikke være så vanskelig, bare man vet hvordan : ) Da er ny versjon etter Roars forslag lagt ut.
Keshav N.
Je syns der er veldig fint eller dramatisk og storslått som en anne sier her
Keshav N.
Je syns der er veldig fint eller dramatisk og storslått som en annen sier her
Hans Rich. A.
Flott fanget med småflyet fint plassert mellom de skikkelig dramatiske skyene. Spennende kontraster i passende sv/hv-bilde.
Mvh Hans Richard
Evelyn S.
Takk også til Keshav og Hans Rich.for hyggelige kommentarer!
Jostein W.
Negativ kritikk på dette hadde vært aldeles upassende feil..mener jeg. Bildet er storslått, enkelt og greit. Jeg elsker å ta bilder av skyer, og dette er for meg utrolig flott, fantastisk lysende sky, med kontrastene bak i de mørke, mer truende. Flyet var prikken over i`en, det føles lite ift naturen og ga en virkningsfyll og dramatisk kontrast
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu