Svartglenter i kamp
Dette er en reprise fra 5. mai 2008 som nå ble litt forstørret skjerpet og påsatt rammeverk - take it or leave it.
Jeg har alltid kalt dette svartglenter i kamp. men den lyse kan være en såkalt buzzard - en eller annen våk på norsk tror jeg, men ikke sikker.
Jeg hadde stått ute på Saligao søppelplass i over en time og det var 28. mars 2006. Termometeret viste drøyt 32C i skyggen så antagelig det dobbelte eller mer ute på plassen.
Jeg var på vei tilbake til bilen og en halvt døsende sjafør Patrick da jeg plutselig oppdaget noe over meg. Kameraet var avslått så jeg fikk det på og rakk akkurat dette bildet før det hele var over så skarpheten ble som den ble.
Ikke sikker på linsa som kan ha vært Canon 70-300 eller Canon 28-300.

http://WWW.pbase.com/kneppen
De ble kanskje sånn noenlunde nå???
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1052943} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Arild T.
Et flott kampbilde uansett hva slags fugler det er. Her ser det ut som glenten er i ferd med å sette inn "nådestøtet" etter reaksjonen å dømme på den lyse fuglen til venstre. Du har fanget øyeblikket da kampen var på det heteste. Selv om du har hatt utfordrende lys å jobbe i, har du kommet godt ut av det. Har sett mye på billedutsnittet du har valgt her og kommer med følgende innspill som jeg personlig er usikker på, men nevnes: Hva med å kutte 1-2 cm i venstrekant? Blir mer midstilt, men hva synes mesteren selv?

Hilsen Arild
Roar K.
Sjøl var jeg faktisk heller inne på å legge til litt til venstre for å gi mer inntrykk av at de er på vei inne i bildet. men da blir det jo "mindre" fugl så lot det være slik. Midtstilt på dette tror jeg ikke er noen god løsning.

Roar
Ragnar S.
Ikke alle forunt å få knipset to rovfugler i kamp med hverandre, i så måte absolutt et blinkskudd.

Mvh Ragnar S
Anders S.
Ett meget godt blinkskudd dette her. Herlig å lese historien bak bilde, det er bestandig spennende å lese slikt. Her er det full dramatikk i lufta og je lurer fælt på hvem som vant? Men dem er vel såpass store begge disse to, så det ble kanskje uavgjord.

Hilsen Anders
Ivar W.
Heftig dramatikk du har fanget her.
Absolutt stilig å se på, selv om skarpheten ikke er helt topp.
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Ingrid Milly L.
Positur og kroppsbevegelse på disse fuglene sier mer enn ord. Fin bakgrunn som alltid.
mvh. Ingrid Milly
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu