Sau i solnedgang
Original er JPEG-fil, v2 er Raw-fil. Jeg ønsker selvfølgelig å bli bedre fotograf, og trenger å bli bedre på det tekniske, men også på redigering. De som har fulgt med på bildene mine har nok lagt merke til min frustrasjon i forhold til Raw filer og LR. Her ser jeg at jeg ikke oppnår lyset/fargen på Raw-filen, som er på JPEG-filen. Originalen beskriver best lyset som var. Så var det dette med støy, det kan man kanskje lettere redusere på en Raw-fil i LR.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-06-28 11:38:12
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY SLT-A37
  • -
  • Brennvidde300.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1051269} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Bjørnar P.
Dersom du ofte opplever at JPEG-fila gir deg bedre bilder enn det du få tilmed RAW, er det best å ta bilder i både RAW og JPEG. På et senere tidspunkt er det stor sjanse for at du "knekker koden" og oppnår bedre resultat i RAW, men i mellomtiden koster det deg jo bare litt ekstra lagringsplass å ta begge deler. Etter noe tid kommer du tilbake til "Sau i solnedgang" i RAW-utgave og og justerer den akkurat slik du vil ha den uten de begrensningene som ligger i JPEG-fila.
Jostein S.
Hei
Jeg synes originalen er superflott
Nydelig komposisjon med de to dyra side ved side
Bra noen tar seg av det tekniske, det er ikke min sterkeste side!
Jostein
Avsluttet .
Det ble uansett to artige "dobbeltportrett" av dyrene. Jeg er selvsagt helt enig i Bjørnars kommentar. Husk det kan aldri ligge mer bildemessig informasjon i jpg-filen enn i raw-filen. Og jeg har ingen tro på at Sony's innebygde raw-konverter skal være mer effektiv enn LR eller ACR (Aobe Camera Raw som følger med PS og Elements). Det er vel bare å forsøke seg fram, trene lese tilgjengelig hjelpemateriale osv. for å bli fortrolig med LR- vennlig hilsen Kjell Øyvind
Fredrik N.
Superflott bilde og god komp!
Flott lys!

Mvh Fredrik
Geir B.
Hei Evelyn, Flott portrett. Fin glød i lyset. Jeg foretrekker originalen. Det burde ikke være umulig å justere raw-filen i LR til å bli lik jpeg'en. Hvis du sjonglerer litt med Temp og Tint, burde det gå. Jeg kjenner ikke så godt til Sony DSLR, men på min Sony RX100 er det mulig å leke med Creative Style (Vivid, Standard, Portrait etc etc). Henter du inn en raw-fil fra Sony har du i Development-modulen i LR en setting for Profile. Her finner du igjen de fleste av de Creative Styles du har i kameraet. Hvis du velger det samme her som du valgte i kameraet under opptaket, burde, i hvert fall i prinsippet, raw-fila di og jpeg'en ut av kamera ligne ganske mye på hverandre. Jeg har ikke gjort noen grundig analyse av dette, men på Fuji greier ikke LR å gjenskape akkurat det samme som kameraet, men det har nok antagelig med en del andre parametere å gjøre, sånn som oppletting av skyggepartier etc. Med denne fremgangsmåten burde du i hvert fall ha et brukbart utgangspunkt. Lykke til!

MVH

Geir
Knut Georg F.
Mor og barn poserer fint for deg her. Ville hatt med mer luft i forkant.
Mvh Knut
Roar K.
Blir nok V1 på meg.
Jeg lager bare bilder på enkleste måte, men så blir'e jo ikke perfekt foto heller - bare et resultat a'la meg.

Roar
Sissel Elisabeth H.
Seine solkvelder er en absolutt positiv ting for fotografering. Lyset blir ofte gyllent og vakkert slik du viser oss i ditt bilde. Flott portrettert av de do.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Arvid O.
Fra den populære "elg i solnedgang" til "sau i solnedgang" :)
Originalen er jo mest severdig slik disse bildene framstår på min skjerm i hvert fall.
Det meste er vel sagt før her av de "tekniske herrer" så skal ikke begi meg ut på videre brodering.
Lyset var fint og portrettet likeså.
Arvid.
Evelyn S.
Takk for hyggelige kommentarer og råd alle sammen! Flott med tipsene dine fra Sony, Geir. Kan hende det hjelper skal teste det. Skal ordne en versjon med mer luft i forkant Knut, tenker du har rett der. Og Bjørnar, jeg håper jeg knekker koden en dag ja : )
Stian K.
Kjempeflott familieportrett. Liker :-)
Hans Rich. A.
"Sauer er ålreite dyr", og det synes jeg disse to var et spesielt flotte eksemplarer av. Flotte farger og lys mot en behagelig bakgrunn.
Nå har det jo kommet mange gode forslag, og ellers finnes det mange videoer om Lightroom på YouTube.
Mvh Hans Richard
Evelyn S.
Takk for hyggelige kommentarer Stian og Hans Rich.!
Trygve B.
Lyset i orginalen er bare fint. Det med redigereng er nå en liten vitenskap i seg selv. Mange bruker mye tid på den jobben. Jeg bruker mest tid i felten og liker det. Litt redigering må alle bilder ha, men det er ikke mye jeg gjør der. Altfor mange, synes jeg, ødelegger sine bilder med å smøre på med farger slik at bildene blir glorete og lite å se på.
Egon Ø.
Interessante og lærerige kommentarer du har fået og det er jo dejligt når andre "øser" ud af erfaring og viden, og det er vi garanteret mange der er glade for.
Originalen til mig, varmt og stemningsfuldt :-)
Hilsen Egon.
Evelyn S.
Takk for hyggelig kommentar Egon. Ja jeg er enig, det er lærerikt å få mange ulike kommentarer, jeg er veldig takknemlig for alle dyktige fotografer som deler med oss av sin viten og erfaring. Det er mye verdt : )
Anders S.
Kjempe bra portrett med flott lys og farger! Artig å se dine bilder da du er så flink til å prøve mye nytt.

Hilsen Anders
Evelyn S.
Takk for hyggelig kommentar Anders!
Sissel Kleivdal H.
Liker komposisjonen og det varme lyset. Et koselig mor/barn bilde.
Velger meg originalen.

Sissel
Evelyn S.
Takk for hyggelig kommentar SIssel M!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu