Fyret og det røde lyset
Dette bildet er tatt med et annet objektiv enn jeg vanligvis bruker., og er tatt med veldig høy blenderåpning. Håndholdt. Så er spørsmålet om man har "lov" å ta landskapsbilder på denne måten, med høy blenderåpning og liten dybdeskarphet. Eller om det kan unnskyldes på en kveld som denne, tatt etter at solen er gått ned, ut mot vest. uten stativ? Dette er jpeg-filen, har også en raw til senere redigering.
Bildet inngår i albumet Landskap -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-06-19 01:59:05
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY SLT-A37
  • -
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHav og sjø
  • Lastet opp
  • Visninger97
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1050535} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Arild T.
Hei. Jeg synes dette bildet formidler en fin kveldsstemning! Derfor har ikke den litt blurete bakgrunnen noe å si. Tror ikke du hadde fått så mye mer dybde om du hadde brukt en mindre blender.
Det som jeg personlig synes er lurt når man må ta håndholdt ved lite lys, er å koble inn selvutløser. Da kan man bare konsentrere seg om å holde kameraet mest mulig i ro.

Hilsen Arild
Morten T.
Vakkert bilde der fyret er et fint midtpunkt i bildet, men med Kirka som en hard konkurrent. Skulle gjerne ha sett kirka litt hvitere og fremtredende. Trappen over gjerdet tar også en del av oppmerksomheten. Ville ha kuttet noe av gresset nederst på bildet. Men dette er bare mine tanker og meninger om bildet....fint er det uansett.
Hilsen Morten
Knut Georg F.
Med full blenderåpning må du velge hva du vil skal være i fokus. Greit nok å velge gjerde her synes jeg.
Jeg velger alltid blender først. Deretter vurderer jeg hva som er akseptabel lukkertid (håndholdt/stativ/fryse motiv...?) og justerer ISO opp så mye som er nødvendig (eller så mye ditt kamera tolererer før støyen blir sjenerende)
Mvh Knut
Fredrik N.
Synes bildet var fint, jeg.
Greit å ha folus på forgrunn her og den litt diffuse bakgrunn gjør bildet stemningsfullt og vakkert.

Mvh Fredrik
Øyvind B.
Alt er lov er min mening. Det er formidlingen av en stemning eller følelse som er det viktigste ved et bilde. Knut beskriver det bra. Mørke partier sliter med støy på høy ISO som her venstre del av bildet. Lysere partier og lyskilder greier seg bedre. Ikke noe fasit svar. Her ville jeg brukt stativ uansett stor blender. Du ville fortsatt kunne fått samme effekt med fokus gjerdet og sløret for-bak, men mer kontrastrikt venstre del. Kirken fremstår skarp. Den er sikkert opplyst...Stemningsfullt uansett. Mvh Øyvind
Jostein S.
Hei
Fin stemning du formidler Evelyn
Spesiellt den dype blåfargen likte jeg godt
Jostein
Roar K.
Framfor å øke blenderåpningen ville jeg økt ISOen.
Jeg overlater alltid blender og lukker til kameraet ved å eksponere i RAW innstilt på P for program.
Det med å øke ISO er noe jeg har hatt med hell i dunkle kirkerom med bl.a. da det jo øker hastigheten.
Du kan jo prøve både det og diverse blendere og lukkere så ser du hva som funker best. Idag koster det jo ingenting. Værre da vi brukte film for da kosta hvert knips penger.
Lurte litt på hvorfor det var uskarpt i bakgrunnen, men så leste jeg under bildet.

Roar
Sissel Elisabeth H.
Fin kveldsstemning du har hentet frem i bilde ditt. Liker blåtonene og lyset godt. Godt motiv også av fyret ute på odden. Synes gjerdet og gjerdeklyveren passer fint inn, det er jo ofte slik langs kysten vår.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Keshav N.
Jeg syns resultatet ble kjempebra.
Olav Bjarte K.
Ikke vanskelig å fornemme hva du følte da du eksponerte! For virkelig å temme lite lys anbefaler jeg stativ og så lav ISO som mulig. De store landskapsfotografene bærer med seg tildels tunge stativ uansett lysforhold. En annen regel er at hele bildeflaten i et klassisk landskapsbilde skal være skarpt - så skarpt som mulig. Men, - er det slik du vil presentere resultatet er det selvsagt lov. Da er du i en annen sjanger enn den klassiske - uten at jeg i farten vet hva den kalles. Vil du ha full kontroll med etterbehandlingen er RAW-fila å anbefale. Fint med den forklarende underteksten! (PS. Jeg liker faktisk det "maleri-aktige" du endte opp med).
vh, bj.
Evelyn S.
Tusen takk for kommentarer og engasjement alle sammen! Interessant å lese om ulike synspunkt og erfaringer. Jeg tar med meg alle råd og prøver videre. Rådet om å koble inn selvutløser Arild vet jeg egentlig om, men glemmer det ofte i farten. Takk for påminnelse. Enig med deg Morten at gresset kan kuttes noe nede. Det er ikke en kirke, den hvite bygningen er Tonjer fyr. Det ble nedlagt i 1952 og er fredet. Det er nok ikke opplyst. Det får her det siste lyset på seg fra solen, som er gått ned. Det var en nydelig solnedgang i nordvest, hvor lyset kom gjennom i en glipe mellom horisont og skyer. Det var på hjemveien etter å ha tatt en haug med uinteressante solnedgangsbilder, at dette motivet dukket opp.
John B.
Klart du kan ta bilder uten stativ, men dette flotte motivet hadde nok vært noen hakk bedre med stativ og fjernutløser!!
Når det er sagt, er det godt brukbart slik det fremstår nå også!! Nydelige blåtoner med det røde innslaget som prikken over i-en for min del...
Likte det godt jeg!!
Agnar H.
Ikke sylskarpt, men her er stemning, lys og farger viktigere. Litt malerisk preg. Fyrtårnet og det røde lyset gjør underverker for bildet. Har kommet forslag om kutt, og både oppe og nede kan med fordel kappes litt. :-)
Evelyn S.
Takk for kommentar John Og Agnar! Legger ved en versjon med kutt.
Kjell H.
Originalen for min del. Fin dybde og balanse i komposisjonen. Fargene og det røde interessepunktet gjør susen!
Evelyn S.
Takk for kommentar Kjell!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu