Bildet inngår i albumet Landskap -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-05-20 22:33:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-05-20 23:45:26
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2016-05-21 22:28:44
    Versjon #4
Utstyr
  • SONY SLT-A37
  • -
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger81
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1049118} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Anders S.
Flott og majestetisk portrett av dette flotte treet. Kanskje er det ett urtidstre?
Uansett flotte farger og godt lys. En vakker presentasjon!
Hilsen Anders
Ingrid Milly L.
Jeg synes at dette vakre treet ligner villhassel men er ikke sikker. Flotte detaljer og fine farger på treet mot en godt sløret bakgrunn!
Godt fotoarbeid.
mvh. Ingrid Milly
Anne Ø.
Nydelig dette og med en så fin bakgrunn også. Liker best Originalen som har mest naturlige farger.
Kunne det vært noe oppskarpet i redigeringsprogrammet ditt?
Evelyn S.
Takk for hyggelige kommentarer Anders, Ingrid Milly og Anne! Oppskarpet versjon er nå lagt inn.
Anne Ø.
Ser V3 her og der har du fått en del støy i bakgrunnen som tyder på litt vel mye oppskarping.
Skal ikke så mye til på bilde ditt. Jeg lånte bilde ditt inn PS. Har norsk versjon. Går inn på Gjør skarpere under filter og finner der smart skarphet. Radius på 0,1 Mengde 397 % . Ingen støy når jeg gjorde dette.
Avsluttet .
Utmerket gjengivelse av et flott og majestetisk tre, Versjon 1 har det jeg oppfatter som herlige vårfarger. Bakgrunnen med få detaljer funker veldig fint. For så vidt foretrekker jeg versjon 1. Min erfaring er at man skal være litt varsom med å skarpe opp bilder av trær eller andre vekster med masse hver for seg små blader. Det kan gi et litt "knudrete" inntrykk. Men i dette tilfelle synes jeg også v 4 funker veldig bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Ja, det var treet sitt det tenker jeg.
Var vel verdt en serie.
Valget står mellom V1 og V3. Heller kanskje mest mot V3, men hva skarpheten gjelder så tenker jeg noe midt mellom de to.
Husk at hvis du får for mye på to klikk og for lite på et klikk så ta to klikk og reduser med fade på engelsk eller uttoning på norsk.
Hvis du ikke vet hvordan du gjør det og bruker photoshop så ta kontakt. Jeg kjenner ikke andre redigeringsprogram - har ikke prøvd meg på Lightroom enda heller.

Roar
Arild T.
Flott av det majestetiske treet der favoritten blir versjon 2.

Hilsen Arild
Jostein S.
Hei
Her knaller du til med et VAKKERT bilde
Rålekkert må jeg nesten si!
Drømmeaktig flott Evelyn
Jostein
Evelyn S.
Takk for hyggelige kommentarer Anne, Kjell Øyvind, Roar, Arild og Jostein! Legger inn en versjon til med litt mindre skarping enn v3. Enn så lenge redigerer jeg i enkelt gratisprogram Picasa Anne. Har prøvd en gratis prøveversjon av Lightroom og kunne overhodet ikke orientere meg der Syns det var veldig forvirrende. Derfor venter jeg til et kurs jeg skal ta i august. Men det spørs vel om jeg ikke må lete etter kurs som starter tidligere, for jeg går muligens glipp av noe her. Skjønner det når Roar forklarer fremgangsmåten, at her er det mye mer å hente. Skal ta en titt på Photoshop Roar, kan hende det er aktuellt og. Takk for tilbud om hjelp, mulig jeg takker ja til det om en stund.
Anne Ø.
Skarpingen i V 4 ser så fin ut Evelyn.
Mange som bruker Picasa og er fornøyd. Jeg kjenner ikke det programmet. Photoshop kan man i dag leie til under hundrelappen i mnd. Ellers er jo det svært dyrt å kjøpe. Jeg bruker det og er svært fornøyd.
Walter S.
V4 er en fin kompromiss mellom alle versjonene. Hadde opprinnelig V2 med sin sterke koloritt og vignettering som favoritt, men kompromisser på V4 i stede. Det å skarpe opp bilder etter redigering, behandling og forminsking til formatet her på foto.no er vanskelig. Er det mye kvist / grener på trær f.eks. og masse blader (osp er det verste!), spesielt i silhuett mot en lye himmel, så blir det lett "krøll" og litt mange detaljer for betrakterens øyne, som Kjell Øyvind allerede har nevnt. Jeg pleier å "blure" slike scener lett, før skalering og skjerping.

Flott motiv, Evelyn!

Mvh,
Walter
Evelyn S.
Takk for fine og utfyllende kommentarer og tips, Anne og Walter!
Hilde J.
For et fantastisk tre! Jeg foretrekker v2. Syns den hadde mest fantasy-aktig redigering. Noe jeg syns kledde treet som ser ut som det er hentet i fra en fantasi!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu