Test med stativ og blenderåpning
Dette motivet har jeg hatt i tankene en stund, men har ventet til jeg hadde mulighet på en vindstille kveld. Hvilket det ikke er mange av her på vestkysten. Da jeg har fått tips om å ta i bruk stativ, ble dette anledningen til å prøve, da det krevde lang lukkertid på kvelden.. Jeg syns motivet har stor potensiale med den fine speilingen som det veltede treet lager. Noen har laget små trappetrinn på treet, og det er virkelig noe for seg selv. Bildet er jeg ikke fornøyd med. Redigeringen syns jeg var vanskelig, og kursing i redigering kommer til høsten (alltså har jeg som mål å ta et godt høstbilde her).Komposisjon syns jeg også var en utfordring. Syns det måtte rettes litt opp, men syns det var vanskelig å finne "water" i bildet. alltså stort potensiale for å lære av dette motivet. Er sannelig i tvil om det er tilstrekkelig i fokus også, noe som synes å være noe jeg stadig sliter med.
Bildet inngår i albumet Landskap -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-05-07 22:23:56
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-05-07 22:28:07
    Versjon #3
Utstyr
  • SONY SLT-A37
  • -
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/18
  • Lukker0.8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1048390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Anne-Grete B.
Dette var et eventyrlig motiv! Den stigen gjorde seg virkelig, og med speilingen i vannet ble det magisk. Jeg liker originalen best, synes bildet kledde fargene. Skal ikke uttale meg så mye rundt det tekniske, der er jeg litt fersk, i tillegg til at skjermen jeg sitter med ikke er optimal. Men et inspirerende bildet var det!
Mvh Anne-Grete
Øyvind B.
Du er bekjeden når du omtaler dine bilder. Flott komposisjon og formidling av den spesielle behagelige følelsen av varme og velvære slike skogsbilder gir. Ja vater er ikke lett ved slike bilder. Blir nesten synsing her. Helt klart fargeversjon original. Mvh Øyvind
Avsluttet .
Fin gjengivelse av et stemningsfullt motiv. Speilingen av vegetasjon i vannet funker veldig fint. Bildet virker veldig skarpt i mine øyne. Fokus og skarphet er alltid vanskelig å bedømme og forholde seg til ved denne typen motiver hvor man i utgangspunktet har få veldig distinkte linjer og strukturer- Det å finne hva som er i vater med et slikt bilde er vanskelig. Jeg pleier ofte å ta utgangspunkt i de vertikale linjene, for eksempel trestammer eller stolper eller eventuelle bygninger. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Knut Georg F.
Et greit motiv, men lurer på om et høyere ståsted hadde vært mulig, slik at treet i vannet fikk mer vann i bakgrunnen i stedet for skog.
Teknisk synes jeg at partiet med stigen virker utbrent og detaljer mangler. Etter min smak ville dette bildet tjent med litt mindre kontrast.
Skarpheten er vanskelig å uttale seg om, men med mindre du ønsker lang lukkertid, tor jeg det er unødvendig med så liten blenderåpning som 18. De fleste objektiver gir bedre oppløsning /skarphet med lavere blenderverdier, og dybdeskarpheten tror jeg ikke vil være et problem i dette tilfelle med 55 mm og på den avstand du har til motivet her (kanskje blender 8-11?). Dersom treet i vannet skal ha hovedrollen her, ville definitivt en større blenderåpning vært å foretrekke.
Mvh Knut
Trygve B.
Interessant å lese din egen vurdering. En slik selvkritikk bør vi alle foreta. Motivet synes jeg er ok. Treet som speiler seg i vannet er hovedfokus i dette bildet. Utbrente partier og litt hardt lys. Siden det er om kvelden, så forstår jeg ikke helt det. Jeg ville nok satt eksp. Komp på - et eller to trinn , og ikke brukt blender 18. Men det er bare å øve, øve, øve.
Roar K.
Vanskelig å se hvorfor du ikke ble fornøyd selv her.
Flott utsnitt, lys, skarphet, farger og detaljer.
At her mangler himmel er en stor fordel.
Da gjenstår å håpe at du ikke ender opp helt som kursleder etter det kurset for noen har vært på kurs med Morten Krogvoll og ble helt Krogvoll i etterkant uten å komme opp mot hans nivå. Du skal finne din egen vei innenfor noen små regler som gjelder og går.

Roar
Arild T.
Et nydelig motiv du presenterer her! Likte bildet ditt godt, men kunne tenkt meg følgende: Litt mildere bruk av kontrast og demping av høylysene i treet som går ned i vannet på venstre side. Dette var bare min personlige mening. Flott at du ber om og er open for kritikk. Vi burde alle her inne inne kunne gi mer konstruktiv kritikk og ta i mot kritikk uten å bli snurten i ettertid.
Ha en fin fotosøndag!

Hilsen Arild
Jostein S.
Hei
Synes dette ble et VAKKERT bilde Evelyn
Spennende lysflater og kontraster som gir motivet liv
Originalenfremhever seg som klart den beste
Synes komposisjonen er bra, og speilingen er flott!
Jostein
Evelyn S.
Takk for hyggelige kommentarer og tips og råd alle sammen! Knut; du satte nok ord på hva jeg slet med i forhold til komosisjonen. Med stativ ble standpuntet mye lavere enn om det var håndholdt. Det føltes ike riktig. At det er vannet bakom treet som mangler kom jeg slett ikke på. Jeg bruker ikke så ofte stativ, jeg har ikke klart å få gode komposisjoner med det. Å stå høyere er ikke så lett, da blir det masse greiner i veien. Jeg står litt ut i vannet for å ta dette bildet. Trygve, jeg er helt enig med deg angående utbrenthet og lys. Det var det jeg slet med i forhold til redigering. Og jeg låste meg på en blenderåpning, burde har prøvd flere (større). Roar: jeg har ikke store ambisjoner, vil bare lære meg å gjengi fine stemninger. Så jeg skal nok sikkert holde meg til litt egen stil : ) Angående åpenhet for kritikk : jeg anser meg for å være på et lavere nivå enn de som gir meg kommentarer. At noen kommenterer kommer vel av at bildet interesserer i allefall, uansett om det er teknisk bra eller ikke. Så jeg tar det som en oppmuntring bare det. Og tonen herinne opplever jeg som veldig fin, og veldig støttende mot nybegynnere. Alle de råd og tips jeg får på veien kan jeg bare takke for, og kanskje får jeg motivet bedre til neste gang : )
Vidar Magnus J.
Jeg synes du har fått et fint bilde med gode farger og komposisjon. Går for Orginalen her.

Ved kvelds og nattfotografering bruker jeg alltid lav ISO (mellom 50 og 200) for å redusere bildestøy, evn for å få lenger eksponeringstid, bruker oftest blender mellom f10 - f13 og stiller lukkeren etter denne. Programhjulet på M slik at jeg kan stille blender og lukker uavhengig av hverandre. Jeg bruker også Sony speilreflekskamera (A300 og A77) så disse programmene skal gå overens med ditt kamera. Håper mine råd kan være til hjelp og inspirasjon.

MVH
Vidar M.
Evelyn S.
Takk for hyggelig kommentar Jostein og Vidar Magnus! Setter pris på tipsene dine Vidar Magnus, tar det med meg på neste fototur : )
Harald N.
Stativ er som ofteset lurt å bruke. Her får eg assosiasjon til sjøormen som går på land.
Mvh Harald
Arild T.
Hei, igjen. Fint at du opplever at nybegynnere blir tatt vel i mot. Det gleder meg! Vi må oppmuntre alle som legger bilde inn her, slik at de blir bedre som fotografer og at de blir motivert til å gi konstruktive kritikker til andre. Bare på den måten blir Bildekritikken et forum som alle kan føle seg hjemme i.

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu