Rust 2
Inspirert av det forrige bildet jeg la ut, legger jeg ut ett jeg har hatt liggende en stund. Ser at her også er det områder som er uskarpe,. Tenker at jeg burde hatt mindre blenderåpning. Bildet er ikke lett å gjenta, det er fra en tønne som ligger ved et forlatt hus innegjemt bak noen trær. Lyset falt på tønna i vinter, om morgenen. Nå står sola opp lenger øst og trærne lager skygge. Men man kanksje neste år kan jeg prøve igjen.
Utstyr
  • SONY SLT-A37
  • -
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger90
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1048265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jon Tore J.
Synes dette er en vel så god abstrakt som det meste av de andre "abstrakter" vises her . Knallbra komp. og spenstige farger, men. Skarpheten over all står ikke i stil med resten av det inntrykket jeg sitter igjen med Evelyn. Foreslår at du bruker stativ på slike opptak. Da vil du selv ta kontrollen, og fort oppdage forskjellen i billedkvalitet. Noe herk å dra med stativet, men det lønner seg absolutt i jakten på slike motiv.
Mvh
Jon Tore
Jostein S.
Hei
Spennende!
Lys og fargefest det her Evelyn
Jostein
Anne Ø.
Rust er spennende, på leting etter mønstre.
Vedr. at du ikke har skarphet over det hele kan nok skyldes blender 4.5 som gir liten dybdeskarphet.
Sissel Elisabeth H.
Blir glad av alle fargene. Skarpheten kan justeres ved en ny tagning en annen gang. Flott lys også.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Avsluttet .
Herlige farger, mønster og strukturer. Jeg har litt problemer med å se for meg i hvilken grad uskarphet skyldes bevegelse eller liten dybdeskarphet. Hvorfor ikke forsøke på ny en dag med overskyet vær, stativ og liten blenderåpning? Motivet er fint og bør absolutt gi grunnlag for et enda mer vellykket bilde. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Evelyn S.
Takk for kommentarer Jon Tore, Jostein, Anne, Sissel og Kjell Øyvind. Jeg må kanskje begynne å ha stativ med ja, selv om jeg syns det er kjipt å dra på. Har opplevd flere ganger at jeg ikke har ting i fokus, det kan hende jeg vil lykkes bedre med stativ ja. Akkurat dette bildet er tatt rett ovenfra og ned, jeg står og bøyer meg ned. Tror det blir vanskelig med stativ da. Men jeg vil benytte anledning til å takke dere som kommenterer og oppmuntrer tross dårlig kvalitet på det tekniske iblandt.. Har lært mye av dere, og blir vel langsomt bedre. Tusen takk til dere hele gjengen : )
Anne Ø.
Evelyn. Hvis denne rustsaken er bøyd, ikke flat, klarer du ikke å få alt skarp ved F 4.5 som du har her. Øk til F 7-8-9 ca. Stativ bruker jeg aldri så lenge lyset er på min side. Enig, det er bare i veien til slike motiv som dette så lenge man er stø på hånda. Prøv ulike blendertall så får du det til. Hadde dette motivet vært helt flatt hadde du fått det til. Lykke til videre :)
Eva D.
Spenstige farger! Lekkert og spennende! Flott utsnitt!
Mvh
Eva
Jon Tore J.
Hei Evelyn. Bare bruk kulehodet på stativet på rett måte vil du ikke ha særlige problemer med å fotografere ovenfra og ned. Det med å blende ned går greit dersom du har nok lys, men du har fremdeles ikke full kontroll på dette på frihånd selv om du er stø på handa. Makro er en utfordring og skarphet i de små detaljene er ett must.
Enig i at stativ er noe dritt å dra rundt på, men jeg har erfart(etter 50 år i faget) at noen ganger er stativet høyst nødvendig hva en man måtte mene om det.
Mvh
Jon Tore
Roar K.
Husk at separate deler av bildet kan bearbeides i redigeringen - ikke bare hele bildet. Den uskarpe delen ville jeg ha isolert for å se om det gikk an å skjerpe den litt separat.
Likeledes ville jeg isolert det mørke området og lyst opp for å se hva som åpenbarte seg i mørtna.
den vesle nede til venstre ville jeg rett og slett fjerna.
Jeg kjører stort sett på RAW innstilt på P (program) og lar kameraet velge lukker og blender. Synes det funker stort sett bra. Kommer vel av at jeg tilbake på -80 tallet aldri ble ferdig med å stille inn for den gang måtte jo alt stilles manuelt. Når all skruing var ferdig hadde motivet forlengst gått sin vei hvis det var et levende motiv. Noen ganger kan det svare seg å tamer enn man behøver og heller croppe i redigeringen for da unngår man de små forskjellene som er når man går tett på. Men la det være sagt at jeg lager mine bilder i etterarbeidet og går derfor litt andre veier en de som gjør jobben i felten.
Hva med å rotere dette bildet 90 grader medurs til stående også?
Egentlig har du 4 versjoner hvis du roterer litt og litt hele runden rundt.

Roar
Anders S.
Du verden så pent bilde, utrolig bra formidlet! Jeg trodde ikke at rust kunne være så vakkert. Men her har du overbevist meg! Dette er kjempe bra og imponerende!
Hilsen Anders
Evelyn S.
Takk for hyggelige kommentarer Anne, Eva, Jon Tore, Anders og Roar! Forslagene dine er interessante Roar, jeg skal få noen til å hjelpe meg den formen for redigering. Ble jo nysgjerrig på dette. Prøvde å rotere bildet rundt som du foreslår, men foretrekker denne versjonen. Redigering foregår på enklet plan for meg, men det venter et kurs i lightroom tidlig på høsten. Det med stativ skal jeg nok ta til meg, det får vel prøves ut i større grad. Takk for tips Jon Tore. Og takk for tips om blenderåpning Anne. Samme til Kjell Øyvind. Setter stor pris på alle kommentarene.
Lars-Anders M.
Vakker rust. Meget bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu