Noe gammelt - noe nytt
om hverandre i en salig blanding av mer eller mindre vellykket arkitektur. Småbyidyll?
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-04-21 09:42:24
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm f/4 IF-ED
  • Brennvidde12.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1047082} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Pål M. S.
Gammelt nytt...at de setter opp en betongkloss ved siden av et arkitektonisk vellykket bygg. Total kollisjon i stil her. Hadde nesten vært bedre om de kuttet ut de fargerike platene, slik at bygget ble mer anonymt. Vel det var nå min mening om innholdet...
Fotografisk er det som vanlig godt gjennomført. Lar meg fremdeles imponere av din dokumentasjon av nærmiljøet. Tenker dette er et viktig bidrag i fremtiden, når svevebilene suser rund betongklossene i byen, og folk ikke husker hvordan en by med sjel så ut.
Veldig bra det du gjør Walter!

God helg:-)
Walter S.
Takk for innsiktsfullt kommentar, Pål.

Dette med "forsøpling" av eksisterende, gammel arkitektur er noe jeg liker å påpeke - på min måte.

Nå er ikke Fredrikstad det verste stedet når det gjelder slike bommerter. Tenker med skrekk på mitt forrige bosted i Ski Kommune, som har klart og rasere sentrum totalt for gamle idyller, og som i dag består hovedsakelig av et enormt Ski Storsenter, som dekker omtrent hele Ski sentrum. Der er alle rester av gammel bebyggelse revet, ofret og for å gjøre plass for ekspansiv handel.

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Det er vel mulig at man kunne finnet andre utforminger av nybygget som hadde gått bedre inn i det gamle trehusmiljøet. Slike utviklingstrekk finner man mange steder, dessverre. Hver for seg er vel husene ikke så verst, Men det er fint gjengitt fra din side. Fint motiv og fin komposisjon. Spesielt vil jeg fremheve den fine behandlingen av lyset. Den skaper en veldig fin stemning. Komposisjonen er også utmerket. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Takk også til Kjell Øyvind for tanker omkring utbygging og kommentar ang. bildet.

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Flott gamme bygning som uheldigvis blir skjemmet av moderne arkitektur i bakgrunnen, en fremferd som ødelegger den gamle trivelige atmosfæren og stemningen gamle hus i et bysentrum gir og tilbake står det et kaldt og upersonelig preg over stedet, slik som Ås, Kolbotn og Ski er blitt. Sørsiden av Sanv\dvika i Bærum har også blitt bygget ut, og nå snakkes det om å rive resten av sentrum på nord og vestsiden og bygge ut på tilsvarende måte der også.

Flott dokumentasjon, det er en verdifulll samling for Fredrikstads historie du lager, fine farger og lys på bildet. Fredrikatad har en del kvartaler med trehus som har spesiell arkitekur, noe som setter preg på byen og bør bevares for ettertiden.
Walter S.
Hjertelig takk, Vidar Magnus, som har god innsikt i et litt "betent" tema som kom frem her under dette bilde. Det å ødelegge fortiden for å "tekkes" den moderne fremtiden.

Du har helt rett angående Ski, Ås og selvfølgelig også Kolbotn. Det siste stedet har væt den første til å kaste over bord tradisjon. Jeg har bodd 20 år i Follo før jeg flyttet til Fredrikstad. Også Sandvika er jo et eksempel på slik framferd med å "ofre" det gamle mot nytt i stor skala.
Det er bare å innse, det er "penga" som rår. Utbyggere / tomte-eiere vil ha mest mulig avkastning. Så dette vil nok være et tema i mange, mange år ennå. Om 50 år er alle gamle hus som ikke er fredet av riksantikvaren borte for alltid.

Mvh,
Walter
Roar K.
Ja, enda godt de ikke bare river ned det gamle. Men det finnes eksempler på at det går an å bygge moderne uten at stilen ellers i området brytes alt for mye også.
I Oslo har vi jo både det og de helt horrible eksemplene.
Her måtte jeg tilfredsstille min nysgjerrighet med å ta en beskjæring ute til venstre så bildet sluttet etter den grå bygningen. Men det var bortkasta for det er og blir best sånn.

Roar
Sissel Elisabeth H.
Skikkelig kontrast mellom gammelt og nytt. Når de først har bygd den nye blokken, synes jeg faktisk at ved å bruke disse platene som henter opp fargen til huset blir det en litt mykere overgang mellom nytt og gammelt. Godt utsnitt og gode detaljer.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu