Kunstutstilling IV
i Hydrogenfabrikken på Øra i Fredrikstad. Større bilde her: http://www.fujifilmimages.com/gallery/3440/U3440I14569227....SEQ.0.jpg
V2 er i henhold til Roar sitt forslag.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-03-02 14:05:52
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/27s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1044403} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Hans Rich. A.
Studerende og nysgjerrig. Mange fine uttrykk. Synes også at to-delingen med søyla i front var fin. Skarpheten, detaljene og fargene er som alltid upåklagelig.
Mvh Hans Richard
Roar K.
Jeg ser du legger bildet i landskapsmappa.
Men det er kanskje mer en ren dokumentasjon.
Kanskje også pressebilde, men husker ikke om det finnes i kategoriregla her på dotten eller om det er andre steder jeg har sett det.
Fint utsnitt og kameravinkel, men tror jeg ville kutta vekk den lyse stripa ute i venstrekanten og heller latt den beige flata gå helt ut. Ser jo at det er et hjørne så tar forbehold for det må sees først og det overlater jeg til author.
Ellers sitter jo lys, skarphet, farger og detaljer som alltid.

Roar
Trygve S. A.
Du bør jo få en utmerkelse av byen din, for å fremstille den så godt i bilder.
Dette bildet ble jeg sittende å se på en stund. Meget bra. Tar jeg feil eller har du brukt en hurtigskuddserie (3-5) for HDR? Tolker de svake skyggene slik...
Walter S.
Takk til Hans, Roar og Trygve, for hyggelig omtale i kommentar!

@Roar: Landskap er det fordi jeg ser nesten alt rundt omkring meg i denne sjangeren og er ikke så opptatt av det med kategori. Presse KUNNE det være - hvis jeg hadde hatt en avtale med en avis ell. lignende - men jeg fotografere kun for meg selv.
Din foreslåtte beskjæring av murkanten på v. side falt ikke i god smak hos meg. De 3 buene på h. side av midtskillen skal liksom "få svar" av den ene buen på venstre siden. Hvis jeg fjerner støtten til buen, så finnes det ingen bue igjen. Dessuten dreier hele bildet seg om "rammer" og da bær det også være en "ramme" som avgrenser på venstre siden, akkurat som det er på h. siden.

@ Trygve: Hyggelig at du liker "Mitt Fredrikstad". Er bare innflytter selv, men er lokalpatriot for det...
Når det gjelder HDR så har jeg sluttet med det for lenge siden. Helt siden jeg begynte med Fuji så har jeg (som oftest!) nok valører i skyggepartiene som kan "dras opp" uten at bildet sprekker (Husk, jeg fotografere kun JPEG). Dessuten er det umulig å lage HDR av motiver i bevegelse, og stativet har jeg satt i kroken for godt. Fuji gir meg en helt annen frihet nå.

- Her ville jeg få frem en spesiell stemning som nærmer seg valørene som man finner i tegneserier, fordi originalen var såååå kjedelig!

- Jeg brukte derfor en sort-hvit-versjon som jeg la over og dempet saturering på den måten, samtidig som jeg brukte en slags grafikk-tilnærming (kuttet ut mellomtonene). Hvis du ser "svake skygger" her så er det sikkert at jeg har skarpet for mye opp, jeg har en lei tendens til å overdrive der....!
;o)

Mvh,
Walter

Avsluttet .
Nok en fin hverdagscene fra Fredrikstad. Fint lys og fine farger, imponert over detaljeringsgraden. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Trygve S. A.
Ok, Walter, skjønner. Det er åpenbart at X-E2 gjør en god jobb. Og det gjør du også - i etterbehandlingen. Den gir bildet en dose "dramatikk". Skarpheten er akkurat passe den.
Walter S.
Takk for kommentar, Kjell Øyvind, og takk for tilbakemelding, Trygve!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu