Kalmar slott
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-02-25 14:51:19
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • XF23mmF1.4 R
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger102
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1044009} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Olav Bjarte K.
Vanskelig å velge mellom versjonene, begge er knakende gode. Kjempeflott!
Vh,
- bjarte.

Øyvind B.
Vakker komposisjon. Her velger jeg klart originalen med de duse fine fargene. Slottet er vakkert i seg selv og blir her servert med et tidløst preg. Behagelig og se på og likte det veldig godt. Kan ikke se behov for beskjæringer etc. men sikkert noen som er bedre enn meg på den vurderingen..Mvh Øyvind
Steinar Dahlen V.
Versjon 2 taller best til meg. Men som Olav seier begge er knakande gode.... Personlig ville eg ha prøvd å fått med heile speilbilde til trede i vatne , men det er ikkje mykje man kan gjære med det no..
Men alt i alt et steikje godt bilde ...

*SDV*
Hilde P.
Meget godt bilde av slottet.Herlige farger i fargebildet og nydelig svarthvit bilde som gjør at jeg liker begge.
Hilde
Arild H.
Takker for kommentarer.
Olav Bjarte: Sliter selv med å velge da jeg skal få printet ett av dem. Får nok vente litt å se hva jeg føler for.
Øyvind: Slet litt med beskjæring her, hadde ønsket ennå mer an odden/holmen som ligger til venstre. Men der var det ikke mer å gå på. Skal flere turer til Kalmar fremover våren og sommeren så jeg får nok flere sjanser.
Steinar: ser det med treet selv i ettertid, men det ligger en flytebrygge i vannkanten som jeg ikke ville ha med, men trolig var det litt til å gå på i forhold til treet.
Hilde: Hyggelig at du likte dette.

mvh
Arild
Anders S.
Storslått og meget vakkert!
Imponerende!
Hilsen Anders
Hans Rich. A.
Vakkert slott. Foretrekker fargeversjonen med det flotte lyset og fargene. .
Mvh Hans Richard
Walter S.
Flott motiv i vanskelig lys (ISO1600 og blender f/11) som nok har mere potensiale enn det vi ser her.

Jeg oppfatter bildet som undereksponert (det finnes ikke noe hvit i bildet og du har betydelig støy i de mørke flatene) og at horisonten er skjev.

Begge deler bidrar til at man ikke får denne "Aha"-opplevelsen du kunne få hvis man hadde rettet på de 2 nevnte ting. Jeg tok en kopi og rettet opp horisonten, noe som øyeblikkelig signaliserer at nå er tårnene loddrette (det er jo så mange av dem) og at slottet er "hel ved"!

Kjørte så bildet gjennom en enkel Auto-Levels i Elements - og bildet begynte å "gløde" med de få varme fargene (på selve slottstårnet) som finnes, snøen / isen fikk den hvitheten den fortjener, og dynamikken i hele bildet økte betraktelig.

Prøv selv, det tar 5 minutter.

- Lurer på hvorfor du har brukt blender f/11 her? Med denne XF 23mm bruker jeg aldri mer enn maksimal f/7.1 eller i ytterste nødsfall f/8 - men da må det være et objekt i forgrunnen som jeg absolutt MÅ ha med. Helst holder jeg meg rundt F/5.6

- Hvis du studerer "sweetspot'en" til dette objektivet (link nedenfor), vil du se at du allerede ved f/11 går glipp av mange detaljer fordi da slår Diffraksjon inn kraftig.

Sakset fra testen: "Diffraction effects have a higher impact from f/8 onward and unless needed you should avoid smaller apertures. "

- Objektivets beste ytelse er mellom f/4 og f/5.6 - og etter det faller oppløsningen på senterskarpheten fra 2.975 linjer (f/8) ned til 2.343 linjer ved f/11 - så du ser at du ofrer ganske mye her.

PhotoZone.de:
http://www.photozone.de/fuji_x/868-fuji23f14?start=1

Mvh,
Walter
Arild H.
Takker for kommentarer Anders, Hans Rich., Walter.

Ja du kan saktens spørre Walter vedr iso 1600 og blender 11, hadde vært ute ei stund og det var fryktelig kaldt, så her var ikke hjernen helt med og overså disse innstillinger fullstendig.
Når det gjelder etterbehandling har jeg mye å lære og skal gi gi bildet en ny sjanse når jeg får tid.
Men ser en del av det du påpeker her.

mvh
Arild
Arild H.
Takker for kommentarer Anders, Hans Rich., Walter.

Ja du kan saktens spørre Walter vedr iso 1600 og blender 11, hadde vært ute ei stund og det var fryktelig kaldt, så her var ikke hjernen helt med og overså disse innstillinger fullstendig.
Når det gjelder etterbehandling har jeg mye å lære og skal gi gi bildet en ny sjanse når jeg får tid.
Men ser en del av det du påpeker her.

mvh
Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu