Sildesalteri 1
Dette huset er bare nydelig, falleferdig som det er. Finner ikke ut av hvor jeg skal klippe for å det til å se ok ut. Tar imot tips med takk : )
Bildet inngår i albumet Gamle hus -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-02-23 09:14:08
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY SLT-A37
  • -
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger72
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1043854} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Arild T.
Hei. Synes du har kommet godt ut av det med å beskjære dett bildet som for øvrig er veldig spesielt og "fotogent". Det jeg vil foreslå ,er å dempe høylysene og kanskje legge på litt mer kontrast. Å klona bort pipa som stikker fram i høyre billedkant hadde kankje også vært en ide?

Hilsen Arild
Walter S.
Hei Evelyn!
Slike motiver med småbåthavner i nærheten har alltid mye "rot", det ligger i naturen. Det blir ofte mye å ta til seg. Når det gjelder huset så har du jo en ren og fin avslutning på venstre siden. Oppe var det litt trangt (hitterste pipa burda ha vært med). Høyre siden vil være vanskelig uansett med alle båtene på land, men du har valgt å ta med hele robåten, det er fint.

Jeg prøver alltid å lage så rene kutt / avslutninger på siden og oppe / nede - som mulig. Helst uten å dele et objekt i midten. Men, det er ikke alltid mulig. Da lager man minst mulig "krøll".

Dette ser da bra ut slik det er. Høylysene er allerede nevnt.

Mvh,
Walter

Evelyn S.
Takk for råd Arild og Walter : ) Må nok tilbake og ta bilde neste gang det blir finvær, for å få pipa med. Resten skal jeg prøve å ordne : )
Henning S. P.
Sjarmerende hus, spesielt at det har fått forfalle så kraftig. Bildet er godt, fasaden kommer fint frem i det lave lyset, kanskje kunne man ha eksponert bitte litt mørkere. Bildet er kuttet litt trangt oppe, jeg ville hatt med pipa og litt luft over, da kommer bygget mer til sin rett. Ellers vil jeg tro at det er mulig å zoome inn en god del og få en del stilige utsnitt fra dette bygget også.

Henning
Haakon C.
Dette er et spennende motiv, som sikkert er vanskelig å finne rett vinkel og beskjæring for. Stort sett enig i de innspillende du har fått. Men, jeg stiller spørsmål om valget av sort-hvitt her...
Evelyn S.
Takk for kommentar Henning, og ja, her er det bare å boltre seg. Har tatt mange utsnitt fra denne bygningen, som er et gammelt sildesalteri/bolig. Vurderer å lage eget album med det, for ikke å spamme ned med for mange bilder. : ) Takk for kommmentar Haakon, legger ved en versjon med farger, mulig du har rett i at det er bedre sånn : )
Sissel Kleivdal H.
En slik gammel, spennende bygning skulle jeg gjerne sett med mer skarphet og kontrast, for frembringelse av detaljer. Høylys er nevnt. Så også pipe m.m. En ok eksponering.

Sissel
Evelyn S.
Takk for råd Sissel : ) jeg er nok ganske nybegynner så jeg har mye å lære. Kan det være blenderåpning som avgjør hvor mange detaljer man får med? I så fall er man kanskje tryggest med stativ fordi man trenger lenger lukkertid? Ser frem til å finne ut av dette : )
Vidar Magnus J.
Synes du har et en fin komposisjon her men skulle gjerne sett hele pipa på venstre side. Liker best svart/hvitt-versjonen, synes de gjør seg best på slike motiver. Spennende bygning og en fin dokumentasjon på stedets historie.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu