NRK sine "Anno"-kulisser
... på Isegran i Fredrikstad. Etter http://foto.no/i/1041070 så kommer samme "gata" men fra motsatt side.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-01-08 11:42:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-01-08 11:42:38
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde14.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/340s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1041261} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Harald G.
Ja det er ikke vanskelig å kjenne seg igjen fra 'Anno'
- vi tar nok en tur igjen til våren. Fine bilder - litt artefakter på himmelen - mulig du kunne hatt nytte av et gradert ND filter her. God helg.
Haakon C.
NRK har takknemlige kulisser som du får veldig fint frem. Jeg tror jeg synes at versjon 2 er den beste og jeg tror det er fordi den store, mørke døren bidrar til dybden.
Harald N.
Her kjenner eg meg att frå ANNO Fin serie..
Mvh Harald
Tore B.
Hei Walter, flotte bilder! Ble litt nysgjerrig på om det er jpeg filer med Velviafilteret til Fujifilm jeg ser? Eller har du fotografert i RAW? Vet at en del Fujifotografer bare bruker rawfilene som en back up.
Hilsen Tore
Walter S.
Takk for kommentar, Harald Gj; Haakon, Harald N. og Tore!

@ Harald Gj.: Ja, artefaktene på himmelen skyldes ekstremt lav og sterk kvelds-sol som var en stor utfordring med utbrent himmel. Har ikke gradert ND-filter, dessverre. Ikke sikkert på om det hadde hjulpet her, fordi det jo ikke er en tydelig diagonal å sette filter-streken (grensen) over. Måtte ha et "kileformet" filter eventuelt...
;-)
For å si det helt ærlig, så tar jeg det med utbrenthet ganske så rolig. Lar meg ikke stresse av det. Er jo ikke konkurranse-bilder heller.

@ Tore.: Ja, det er JPEG, men ikke Velvia - den innstillingen synes jeg blir FOR saturert og jeg må stadig dempe de enkelte fargene. Bruker kun ASTIA / Soft-innstilling, som vel er den som er mest nøytral? Har ikke greie på RAW og ikke tenkt så mye på det, siden jeg er fornøyd med filene både FujiFilm og min Nikon D5300 leverer. Fuji sine er noe mer robuste, og tåler mye mere redigering enn Nikon sine JPEG. Eksempelvis: http://foto.no/i/1039977


Mvh,
Walter
Harald G.
Et gradert filter er jo ganske så transparent nederst så jeg tror ikke du ville se noen særlig overgang. Jeg syns selv det er til god hjelp i enkelte situasjoner.
Lasse S.
Fine resultater i utfordrende lys. Enig i din skepsis til gradert filter når du ikke har en utpreget horisont. Det hadde resultert i unaturlige bygninger. Dette ser jeg ofte på landskapsbilder mot havet. Svarte svaberg i skyfritt miljø pga. gradfilter.
Har ikke sett "Anno", men flott miljø er det. :)
Walter S.
Takk til Lasse for forståelsesfull kommentar og mening om graderte ND-filter.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu