Kommer den i år?
Hønsehaukens blikk glemmer jeg ikke. Ja enkelte ganger går tiden litt sakte, men det nærmer seg nå. Bildet er ment som et rent arts bilde. Bildet er tatt i mars 2004.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-08 22:51:32
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • nikkor 300mm, AF-I f/2,8 + 2.0 conv
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • AnnetISO 250, -1.0 EV, stativ, kamuflasje, kaffe og ikke minst sammen med en god venn.
    Bildet sees best i fullscreen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger556
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104072} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Herlig bilde fra deg Nils. Dette er flott å se på. Kanskje litt igjen fra kloningen rundt hodet.

svenn
Bjarne B.

Ein flott fugl med et myndig blikk. Positur og komposisjon er bra,men, det er et par punkter som trekker ned på helhetsinntrykket: Du skulle tatt deg bedre tid til å markere ut fuglen før du mørkela bakgrunnen,det fortjener bilde. Dessuten er den mørke bakgrunnen i 2 adskilte mørke toner. Den svarte kanten innenfor den hvite ramma er ike fullført på venstre side, dette trekker helhetsinntrykket ned endel, dette kunne i grunnen vert utelatt. Hønsehauken i seg sjøl er meget severdig.

Mvh Bjarne.
Inger-Lise S.

Du verden så flott! Artig å få se hønsehauken så nært,tydelig og detaljert. Virkelig skarpt og dyktig presentert. Fint mot den mørke bakgrunnen og litt miljø rundt. Så ikke klonesporene før jeg leste Svenns kommentar.
Fint at du fikk hodet i profil. Dette er rovdyr! Det blikket da!
Flott å få se et så godt bilde.

mvh Inger-Lise
Nils B.

Hyggelig med tilbakemeldinger som er med på å bevistgjøre meg om både detaljer og ikke minst hva som kunne vært gjort for å forbedre. Er veldig enig med Bjarne.
Lars L.

Her har jeg mange av de samme innvendiger som BB. Jeg synes generelt at helt sorte bakgrunner ikke passer så godt til dette. Her er det desverre også for tydelig at det er gjort i etterkant.
Venche J.

Jeg skjønner god at du lurer og venter jeg. :)

Vakker og myndig fugl i flott positur. Det tekniske er nevnt.

Du gjør kanskje jobben om igjen, det har bildet ditt fortjent. :)

Wenche.
Nils B.

WJ: Jepp.
Avsluttet .

Fin fugl i fin positur. Redselsfull bakgrunn...
Vibeke P.

Vakkert, fantastisk flott fugl dette. Nå er jo det meste sagt, det er ulempen med å lese kommentarene først, og skrive etterpå. Jeg har fått forståelsen av at du gjør bildet omigjen, så jeg gleder meg til å se #2.
Med slike bilder, så forstår jeg at du er glad i å sitte å vente i timesvis på det rette øyeblikket.....

Vibeke : )
Jóhann Á.

Hei Nils!
Som artsbilde viser bildet fjærdrakt og fuglen fint. Men hvorfor den svarte bakgrunnen? For meg virker det hele uekte og minner mere om et studiobilde av et slag.
Vibeke P.

Det ble mye bedre. Av og til funker nok originalen best!

Vibeke : )
Jan-Eilert P.

Versjon 2 ! ! ! ! !
Bjørn H.

Hei Nils ....

Jeg velger meg også V2 her....

Gratulerer med et fantastik flott hønsehaukbilde ...

Ikke så mye å utsette på dette nei ....

vakkert :)

Bjørn ;¤
Venche J.

Jada Nils - versjon to ble veldig flott.

Wenche. :)
Grethe B.

ROVflott om jeg tør si det! Men jeg syns faktisk ener'n ikke var så værst! Ser poenget med og ha med the surroundings, men vi vet da hvordan de ser ut....eller? Synes fuglen kom fram som i et ''portrett'' jeg...
Flott bilde!

mvh
gt
Tarjei Ekenes K.

oj v2...flott

hvor nær er du?

kan ikke være helt safe...hehe

flotte detaljert

imponerende skapning

:-D ! son tarjeiav !
Kjetil N.

V1: Nei, nei, nei.

V2: Meget fint og skarpt artsportrett. :)
Hans-Gunnar H.

Faller nok også ned på #2....

Bra levert dette....

MVH Hans-Gunnar
Jan Fredrik I.

Hei!

Ett meget godt stykke arbeid i felten dette her. V2 er ett utrolig godt artsportrett av en kongene i luftriket.

Mvh

Jan Fredrik Isaksen
Tore U.

Fantastisk bilde. Meget skarpt og bra og flotte farger og toner. Det eneste jeg personlig kunne ha ønsket var at hele byttet syntes, men det er småpirk som jeg ikke bryr meg mye om. Dette var sjeldent bra uansett.

mvh
Tore
leif b.

Et flott bilde, Nils.
Vilken av versjonene som er best, ja si det.
Den ene ser ut som den er tatt i studio og den ande i den frie natur. Og nettopp for naturopplevelsens skyld faller vel valget på versjon 2.
Men flott er jo også versjon 1..
Ha en fin dag.
Carsten A.

Vurdert etter billedmessige kriterier, og vurdert som naturopptak, er V1 etter min mening et alvorlig feilgrep. Fuglen blir stående i et unaturlig tomrom, og bildet får nesten karakter av å være et opptak av et dyktig utført utstoppet eksemplar. At det gjøres noen mindre inngrep i bildet, f.eks. i bakgrunnen, er greit nok, men innvendingen her er mao. ikke at det er gjort inngrep, men at inngrepet etter bl.a. billedmessige kriterier har direkte uheldig virkning. At inngrepene er atskillig for mye synlig er en sak for seg.

Men V2 er jo et strålende bra artsbilde - ikke mye å legge til på den karakteristikken, bortsett fra at V2 også er noe mer enn bare artsbilde! Dette kommer meget høyt opp blant dine mange gode naturbilder, Nils!

MVH CA
Dag A.

Versjon 2 uten tvil - ingen grunn til å gå i detaljer om det siden det er blitt behørlig redegjort for av CA med flere over, og jeg slutter meg til det synet. Men siden du presiserer i informasjonen som du har lagt til at dette er et *artsbilde*, så får det meg til å begynne å lure på om det skal vurderes ulikt fra andre bilder som ikke er artsbilder? Om svaret på det er ja, noe jeg er situasjonsbetinget enig i, så er det spørsmål om det er på tide å be Chief om å opprette en egen kategori for artsbilder?
mvh Dag Altin. (Homo sapiens cv. *trønder*)
Tor Eirik P.

Kjempeflott! Må være spennende å sitte i kamoflasjen og se på en så flott fugl! :o)

Likte også v2 best... fikk det ikke helt til å stemme med den mørke bakgrunnen.

Tor Eirik
Carsten A.

DA: ''Artsbilde'', ''artsportrett'' eller ''artsopptak'' er nok først og fremst en billedmessig vurdering. Mange ganger vil en beskjeden naturfotograf beskrive eget bilde som artsopptak - en betegnelse som antyder at bildet egentlig bare beskriver arten og ikke viser den i en interessant sktivitet. Det siste er mye vanskeligere, og slike bilder når gjerne høyere opp i vurderingen (med mindre man støter på spesifikt artsinteresserte).

Men la oss for guds skyld ikke få noe egen kategori på dette. Hva som er ''artsbilde'', ''artsportrett'' eller ''artsopptak'' (og dette er altså mye mer) er en utpreget skjønnsmessig vurdering.

MVH CA
Bjarne B.

Hei Nils, v2 er bare nydelig, Hønsehauken kommer til sin fulle rett i naturlig lys og miljø. Sitter bare og nyter og lurer på hvor mange timer du har tilbrakt i kamuflase for å få dette og de andre haukebildene dine fra i vår. Fotografiske godbiter som det er verdt å bruke litt tid på.

Mvh Bjarne.
Nils B.

Takker for ærlige kommentarer. Setter utrolig stor pris på denne typen tilbakemeldinger. CA, jeg ser, og er helt enig i din beskrivelse av versjon #1 som forøvrig er godt skrevet.
Når det gjelder tid i kamuflasjen så kan jeg jo si at når en sitter timevis i en fryseboks, mens den kalde vinden siver inn i de få hullene som finnes, ja da blir det lange timer. En kan tryggt si at tålmodigheten til tider blir satt på store prøver, men når det først skjer noe, ja da er alle timene, dagene og helgene som det ikke skjedde noe glemt.
Ha en fin fotojakt alle sammen, vi går spennende tider imøte.
Stig B.

V2 er for meg et aldeles nydelig portrett, og mer enn det, som CA så korrekt sier. Skulle gjerne hatt noen timer i kamuflasje for dette.

Har akkurat fått mitt første resultat i min hjortekamuflasje, etter egentlig 7'ende turen uten bilder. Når bildet kommer så øker lysten på mer.

Mvh Stig
Per Harald O.

Nyydelig!
Her ble V2 best!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu