Nordlys over Lathari bade strand i Alta
En eksplosjon av nordlys fant sted omkring den 12 nov 2015 i Alta. Sen kveld omkring klokken 23.00. To foto entusiaster tilstede stod så lenge i ro at de ikke ble redigert bort.
Er svært godt fornøyd, da området vanligvis ikke har vann, kun ved full flo, og at to mennesker stod så lenge stille at de ble med. Ikke vanlig med slikt nordlys.
Utstyr
  • NIKON D610
  • Tamron: 15.0-30.0 mm f/2.8
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker7s
  • Nei
  • AnnetBruk av stativ, uten fjern utløser. Valgte å få med lys fra byen Alta, da det skapte mer stemning i bildet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger100
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1039356} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trond V.
Flott bilde, med dynamikk og dybde.
Helge Walter L.
Takk for fin tilbakemelding. Siden jeg er ny her i fora er det spesielt hyggelig at noen fant tid til å si noe positivt.
Arvid O.
Hei.
Et av de bedre nordlysbildene her inne.
Godt komponert og passe lang lukkertid slik jeg ser det.
Fint at du fikk med de to fotografene ,det gir bildet en ekstra dimensjon.
Arvid.
Steinar Dahlen V.
Må berre bøye meg i støvet. Eit nydelig nordlysbilde
og som Trond og Arvid seier. God dynamikk , dybde og dimensjon. :)

Likte spesielt godt at du fikk med god del av eksplosjonen og stjernene... :)

*SDV*
Helge Walter L.
Fin tilbakemelding. Jeg er åpen både for ros og ris. Noen ganger gjør man plundere andre ganger lykkes man. Jeg føler at jeg traff blink denne gang.
Bjørnar P.
Godt fanget nordlys. Godt balansert blanding av naturlig og kunstig lys. Stusset på hvorfor du valgte f/5,6 her, men ser at du har lagt inn feil info. Din EXIF viser at du brukte f/2,8.
Den kraftige vidvinkelen har også ført til fortegning. Det kommer klart frem i refleksene fra lysene. Jeg ville rettet opp denne fortegningen i ettertid. Samtidig ville jeg klonet bort det røde lyset hele i venstre bildekant, da det drar ufortjent mye oppmerksomhet.
Godt valg av utsnitt, og forgrunnen fungerer fint. God eksponering.
Helge Walter L.
Ja, det skal være blender f/5,6 da full blender åpning vil gi for meget forvrenging på by lyset. Og gjøre bildet for uskarpt, da det er så pass mye lys i nordlyset. Høyere f/ verdi her vil øke bilde skarpheten for jeg må etterstrebe så lang lukketid jeg kan tåle i forhold til nordlysets hastighet. Ja det blir en avveining.
Helge Walter L.
Bildet ble tatt i RAW format. Jeg tar nå konsekvent bilder i RAW. Da kan jeg benytte Lightroom og Adobe. Jeg kjører alltid en test på 55 tommers TV skjerm for å studere bildene mine om de tåler en nærmere test, for utskrift i stor-format. I alle fall A3 skulle være helt ok. Driver med å samler opp så mange brukbare bilder som mulig, slik at jeg kan presentere dem på en eller annen utstilling. Foreløpig skal de rulle på stor skjerm i en kafe til glede for besøkende.
Bjørnar P.
Din forklaring på tekniske valg ble noe uklar for meg. Ble opptaket gjort med f/2,8 eller f/5,6?
Forstår heller ikke hva du mener når du skriver at full blenderåpning vil gi økt forvrengning på by-lyset. Hvilken forvrengning er det her snakk om?
Full blenderåpning gir mer lys enn nedblendet, som du kompenserer ved å redusere lukkertida. By-lyset gjengis dermed likt eksponeringsmessig, men den kortere lukkertida gjør det lettere å fange fargene i nordlyset.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu