Rom
Åh, den som alltid kunne bære et vindu med seg.....
Jeg øver meg på å ikke ta med alt, ikke la alt være åpenbart, men overlate noe til forestillingsevnen... Dette er et av mange bilder av samme motiv med ulike eksponeringer, instillinger og utsnitt... Modellen ble til slutt lei... ;-) Likte dette bildet best.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR
  • Brennvidde140.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, med kun naturlig lys fra et vindu.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger63
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1037993} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Agnar H.
Antydningen er ofte mer interessant enn det tydelige. Naturlig lys fungerer veldig bra her. :-)
Harald N.
Enkelt portrett med vakkert lys.

mvh Harald
Walter S.
Jeg likte godt lyset og alt det som man ikke ser her. Det gir en egne stemning. Litt sånn Caravaggio-aktig strø-lys fra Middelalderen over portrettet, litt skrått oven i fra på selve modellen, og resten i skyggen. Så er det greit at det er i mono. Meget effektfullt og spennende. Det eneste - for at det skulle bli perfekt - er at jeg ønsker å se øyne - så hårluggen irriterer meg. Det er den som får all oppmerksomhet nå.

God kontroll på en meget smal DOF.

Synes du at denne XF 50-120mm f/2.8 er verdt sine nesten 12.000,- kroner....?


Mvh,
Walter
Ann Birgitte T.
Tusen takk for tilbakemeldinger!

Til Walter: Skjønner hva du mener med luggen. :-)
Når det gjelder objektivet, så liker jeg det godt, MEN det er litt stort på det lille kamerahuset, så jeg tar meg i å heller sette på 56mm når jeg tar portretter f eks. På mitt gamle Canon var 70-200mm mitt "go to" objektiv, men etter at jeg har herjet rundt med X100s, tror jeg muligens at preferansene mine har endret seg litt. Ser at XF 50-140mm får kjeft for å ikke ha like god DOF som tilsvarende DSLR objektiver. For meg har det ikke vært et tema, men jeg syns det er litt irriterende at bildestabilisatoren (jeg tror det må være den...) lager myyyye lyd. Det høres en konstant during/susing fra objektivet.

Har tatt bilder på fotballkamp med ungene, da fungerer den fint, skarpe bilder og autofokus som sitter, men jeg tror likevel ikke jeg utnytter potensialet skikkelig ennå.

Etter programvareoppdateringen som kom på både kamerahuset og akkurat den linsa den 29.10.15, så har jeg ikke testet den skikkelig. Vet ikke om noe er endret. Nei, jeg må nok bruke 50-140mm mer for å kunne uttale meg skikkelig.

Så på spørsmålet ditt, om den er verdt pengene... Den er jo uansett billigere enn tilsvarende linse for DSLR-kamera, og sylskarp, men hvis jeg ender opp med å ikke bruke den pga størrelse, så hjelper det jo ikke... Time will show...

Ha en strålende dag!

mvh
Ann Birgitte
Sissel Elisabeth H.
Flott lyssatt portrett. S/h kler det litt dystre uttrykket godt. Håret som skjermer ansiktet forsterker denne settingen.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Avsluttet .
Meget bra portrett, som du selv skriver, her kan også betrakteren få være med og skape sine forestillinger og la tankene vandre litt. Suveren bruk av lys og skygge. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu