Å fange lyset ...!
Det å fange lyset er vel det vi driver med når vi fotograferer.
Dette var nok litt av en utfordring fordi sollyset på husveggen, oppe til høyre, var brutalt grell og hart. Trodde ikke at jeg skulle greie å "temme" det. Tatt på frihånd på vei til et møte, så hadde dårlig tid også. Hadde jeg hatt tid og stativ med meg så hadde jeg tatt Brackets og brukt HDR, men det gikk med en eksponering også - med et nødskrik.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • Fuji Fujinon XF 27mm f/2.8
  • Brennvidde27.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1037187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Lasse S.
Lyset i gårdsrommet er jo helt fantastisk. Bra du tok deg tid til å stoppe så jeg fikk se dette :)
Dette er vel en situasjon hvor du kunne hatt nytte av et opptak i RAW, men du er flink til å tyne alt ut av JPEGfilene. Supert bilde.
Walter S.
Ja, helt enig med deg, Lasse. Akkurat HER skulle jeg ha brukt RAW, ja. Jeg er full kler over at jeg KUNNE få bedre resultat i mange situasjoner, ikke minst ved nattbilder med blandingslys, eller slik som her, hvor kontrastene var så sterke. Men, jeg føler at jeg er for gammelt til å "konvertere" nå. Har tross alt brukt 7 år på å komme så langt jeg er nå med JPEG ......og, om nye 7 år er jeg 74, da er ikke sikkert jeg er like ivrig til å fotografere (med rullator?).
:o)
Men du skal ha takk for dine tanker i kommentaren!

Mvh,
Walter
Hans Rich. A.
Enig med Lasse. Lyset i det flotte gårdsrommet var ´perfect ´. Og det klarte du fint å fange uten at det gikk ut over skyggepartiene.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takk for dine ord, Hans. Kanskje ikke mange som synes dette er noe spennende motiv, men det var dette spesielle lyset i gårdsrommet - reflektert ned fra husveggen, som trigget meg til å stoppe opp og å ta bildet. Jeg visste umiddelbar at selve motivet var et godt et, men var ikke helt sikkert på den tekniske kvaliteten og selve eksponeringen, før jeg kom hjem og lastet over filene til PC.

Litt imponert også over X-E1 som jo nå er et "gammelt" kamera, men den klarte "biffen".
:o)
Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu