Tørrfisksjå
En gang i tiden var nok denne sjåen et praktfullt byggverk. Den ligger i innseilingen til Vardø.
Bildet inngår i albumet Sjarmerende styggedom - Stygge hus, gebrekkelige skur og andre offentlige og mindre offentlige bygninger.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S VR 24-120 f/3.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/600s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger178
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103700} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jørgen S.

Gamle malingslitte hus er ofte fine fotobjekter. Her har du funnet ett. Skarpt og flott. Etter min vurdering burde bildet vært litt lysere.

Jørgen
Pål S.

Et gammelt fint hus, men her tror jeg du enten skulle konsentrert deg om detaljer, eller kommet lengre unna og plassert det i et miljø. Slik det er avbildet nå er det bare et gammelt hus.

Pål
Kay R.

Hei Wenche...

Tja.. Synes ikke du traff helt hær. Mener i likhet med Pål at du skulle skapt et bedre miljø rundt dette gammle huset. For tett på og ting gror litt ilag. Ser for meg en stor grønn eng rundt dette huset... Sikkert ikke mulig i dette tilfellet, men man ser nu så mye i hodet.. he,he... Falleferdig absolutt...
Ha en fin kveld..

MVH Kay:-)
Venche J.

Takk for kommentarene dere.

Pål og Kay: Det er nok ikke så greitt å lage miljø rundt dette på en sen torsdagskveld i juli. :) Det er egentlig to sjåer som står speilvendt ved siden av hverandre, den ene mer falleferdig enn den andre. Du kan se dem rett bak ryggen på mannen på dette bildet: bilde nr. 126515

Ikke nok med det. Rett over gata er det bolighus, men det var ikke rom for (med mitt utvalg i objektiv) å klare å få med dette. Her skulle man hatt en
10 mm, da hadde det nok blitt adskillig saftigere. Om helsa holder og økonomien er stabil (kan den noensinne bli det med foto som hobby?) skal jeg tilbake dit til neste år med mer utstyr i bagasjen. :)

Wenche.
Kay R.

Tenkte mæ at du ikke kunne skape et slikt miljø. Bare en tanke i hodet mitt. Alt skal jo ikke være idyll... Tenker alltid som en naturfotograf.. he,he..

MVH Kay:-)
Reidun G.

Ok dokumentasjon.
Tro dette bildet gir mer til den som kjenner miljøet og tidligere aktivitet enn enkelte av oss søringer.
Reidun
Venche J.

Takk for kommentaren Reidun.

No trør æ tel med en liten forklaring på ka en tørrfesksjå blei brukt tel:

En tørrfesksjå blei brukt i den siste prosessen for å tørke fesken.

De læmmean (dokker tror sikkert det e vindu) dokker ser på bildet e tel for å åpnes slik at det blir skikkelig vindrag igjænnom sjåen. Fesken stables i kryssing, slik at lufta får slæppe tel. Fesken ligg tørr for rægn, mens vinden dræg ut den siste foktigheta.

Dersom fisken ble tatt ned av fiskehjellene for tidlig, eller i regnvær kunne det bli en grusom stank i nabolaget de første dagene. Stablingen ble gjort på de to loftene. Når den var tørr ble den tatt ned og klargjort for sortering når tørrfiskvrakeren kom. Det var som oftest en sunnmøring. :) Han satte kvaliteten på fisken, og så ble den veid og pakket i kjempestore striesekker.

Når æ lokke auan og drømme litt kan æ ennå høre kjæften på sunnmøringen: Italiafisk, italiafisk, nigeriafisk...

Gjett hvilket land som fikk kvalitetsfisken. :)

Natta...

Wenche.
Tore U.

Heisann,

Bildet er bra det, men trnger litt arbeid i PS. Bl. a. ser det ut som oppskarpingen er noe hard. Dette har Carsten Arnholm noen veldig bra tips om, husker bare ikke hvor linken er.

mvh
Tore
Allan K.

Du er skikkelig aktiv her inne Wenche, kjempebra :)

Dette er en grei avbildning.
Men miljøbeskrivelsen kunne kanskje vært tatt det lille hakket videre. Det kan være problematisk å løse det i ett skudd, men personlig kunne jeg tenkt meg en noe mer spenstig forgrunn. Evt. et annet element som tilfører bildet noe mer, kanskje Vardø i bakgrunnen, en fiskebåt. Hva som helst, egentlig.

Er i utgangspunktet enig i at bildet kunne vært lysnet en tanke. Når det er sagt, så synes jeg faktisk at den mørke og dystre tonen gir motivet den stemningen som dette trenger.
Motivet er forøvrig som skapt for en billedserie og dokumentasjon.

Synes du etterhvert har fått til en fin kvalitetsstigning på bildene dine.
Dette går veien :)

mvh
Allan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu