Liten og stor, gammel og ung
Tatt i en kirke i Polen. Kirker er ofte spennende rent arkitektonisk, og de har en egen stemning i kraft av sin størrelse, sin betydning for menneskene som bruker den og sin alder. Mange kirker har overlevd flere titalls generasjoner av mennesker, og man føler et historisk sus i slike byggverk.
Bildet inngår i albumet Polen -
Utstyr
  • Olympus E-M1
  • Olympus 12-40mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Annet400 ISO. Frihånd. Rettet opp styrtende linjer under etterbehandlinga.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger90
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1035740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trygve B.
Mektig og flott. Arkitektur, de lux. Nydelig symmetri. Gode kontraster. Byggets storhet kommer godt frem i og med at besøkende blir med på bildet. Da får man virkelig et inntrykk av praktverket. Liker også godt din info. Skulle jeg komme med en innvendig, så ville jeg ikke ha kuttet bildet så mye i nedre kant. Personene kunne fått en litt bedre plass. Det samme med personen til høyre som nå er halvert. Jeg ville heller ofret litt av taket. Bare noren cm hadde vært nok. Det var nå min mening. Må bare takke deg for dine mange gode kommentarer som jeg setter stor pris på.
Bjørnar P.
Trygve: Enig i at kuttet nede kanskje blir litt brutalt. Har dessverre ikke noe å gå på, så det må bli som det er. Samtidig synes jeg det at menneskene blir så perifere understreker poenget med bildet, men kanskje det blir litt overdrevet?
Sissel Elisabeth H.
Her får du virkelig fram den store høyden og de digre dimensjonene. Mange gode detaljer og et naturlig lys. Fint med kontrasten mellom små mennesker og massivt byggverk.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Hans Rich. A.
Et mektig kirkerom, og det har du fått godt fram. Staselig arkitektonisk. Nærmest som en katedral. Det er kanskje noe symbolsk over det at menneskene blir små.
Er dette en katolsk kirke?
Mvh Hans Richard
Bjørnar P.
Hans: Kirken er katolsk. Den heter Częstochowa, og er en del av et kloster i Polen som heter Jasna Góra. Mange valfarter dit, spesielt polakker.
Eirik B.
Utrolig lys, innbydende og trivelig arkitektur. Presentert på en ryddig og balansert måte. Ofte synes jeg mennesker bare blir forstyrrende elementer i slike bilder, men måten du gjør det på her ved å få gruppen i midten og helt nederst, så tilfører det noe mer. Det tilfører dimensjon, uten at å ta for stor oppmerksomhet og uten at det går ut over balansen i kompet. Nonnen til høyre er som en naturlig del av inventaret og bringer en "historie" inn i bildet.
Flott! Jeg likte dette.
Walter S.
Ganske modig avgjørelse og konsentrere seg om taket på kirken og kutte drastisk nede. Men taklet med alle buene og perspektivet ER spennende og severdig. Artig med nonnen i nedre høyre hjørnet, som lukker inn eller ut. Den lange "Hallen" med buer og alle flaggene har litt sånn "Hogwarts" og Harry Potter over seg.
Spennende bilde!

Mvh,
Walter
Kjell H.
Kraftig vidvinkel sammen bildebahndlingen gir jo et artig men sterkt overdrevet perspektiv, mer til undrholdning enn til dokumentasjon. Noen liker det ene, noen det andre. Personlig synes jeg nonnen(?) til høyre gir det lille ekstra.
Bjørnar P.
Takker for mange inspirerende og konstruktive kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu