Viking-kamper
i Landeparken / Sarpsborg, ved Tunevannnets bredder bygges det hver sommer en vikinglandsby i forbindelse med Olavsdagene, med dertil hørende kampoppvisning.
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-07-25 10:26:00
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Super EBC XF 18-135mm R LM OIS WR
  • Brennvidde46.6mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/420s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1032872} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Lasse S.
Harde tak med mange falne. :)
Fin komposisjon, men jeg skulle gjerne sett en separasjon mellom kamphaner og publikum. Enten ved bruk av større blender/mindre dybdeskarphet, eller kanskje med så lang lukkertid at det oppstod noe bevegelsesuskarphet på kjemperne. Fordrer jo stativ om det skal bli bra, slik at bakke og stillestående/ligende personer ble skarpe.
Bare forslag, men jeg synes det blir lite rom mellom lagene når alt er like betonet.
V.2 er fin. Super skarphet på begge versjoner.
Walter S.
Hei Lasse, og takk for kommentaren. Ser poenget ditt.

Stativ var utelukket. Vi sto som "sild i tønne" uten mulighet til å røre på meg. Smalere DOF hadde vært ønskelig. F/5.6 var tydelig ikke stor nok bl.-åpning her. Større dybdeskarphet enn det jeg forventet.

V2 er tatt med samme blender (f/5.6) og har tydelig fokus på hjelmen og avtagende skarphet utover i bakgrunnen, men krigeren lå nesten ved mine føtter!
:o)
Det er han vi ser nederst i originalen.

Dette var dog 1. gang jeg brukte både X-T1 + denne 18-135mm så dette må vel betraktes som en test og å bli kjent med utstyret. Hadde også feil (for gammel) FirmWare i kamera med til dels ujevn AF (FW i kamera var 1:10 og ny FW er 4:00 !). Keepers-rate var ikke noe å skryte av.

Mvh,
Walter
Geir M.
Godt fanget dette av kamphanene ! Flott at du valgte publikum i bakgrunnen og et ekstra pluss med en smilende krigeren til venstre som myker opp brutaliteten til artsfrendene våre.
Walter S.
Takk for det, Geir.

Personlig liker jeg godt han lille og ivrige "WannaBe"-vikingen nederst til høyre, med sverd og skjold, han var så riktig med! Han er også med i dette bilde: http://foto.no/i/1032622 i det vikingene toger inn på arenaen.
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu