Lille "NANNA" og mamma "NANNA" av Tønsberg ...
.. er bare et forsøk på litt eksperimentering på redigering samt konvertering til sort-hvit, noe jeg ikke har gjort noe særlig før.
Bildet tatt ca kl.: 22:00 om kvelden i går, onsdag, med rester av himmelglød som speiling på vannet.
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-07-09 23:36:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-07-10 12:45:18
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2015-07-10 14:16:51
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2015-07-10 17:49:05
    Versjon #5
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Fuji Fujinon XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR
  • Brennvidde19.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1032101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Lasse S.
Fin komposisjon son jeg synes kommer best til sin rett i farger. I fargeversjonen er det først og fremst det vakre treverket som fanger min interesse. Det er nok en smule oversaturert og mot det røde, men pent.
I svarthvitt versjonen er treverket helt underordnet og det blir et annet bilde. Det ser ut som du har unngått rødkanalen i konverteringen og dermed endt opp med et gjenngrodd inntrykk. Skyggepartiene i vesle "Nanna" er svarte. Det samme med skyggene i vannet (også i fargeversjonen).
Nå er det vel kanskje populært med knallharde sorthvittbilder og jeg som er gammeldags, men jeg liker "lange" gråskalaer og synes at selv i de mørkeste partiene skal man kunne se "helt inn". :)
Vidar Magnus J.
To gode bildeversjoer; Gode svart/hvitt-kontraster i orginalen og fine farger i V2 med vakkert treverk i begge båtene. Liker også krusningene og gjenskinnet i vannet.
Anders S.
Hei Walter!
En vakker skildring av båtenes liv på vannet! Jeg syns begge versjoner er vellykket! Lyset og dets skimring på vannet er nydelig!
Knall flott!
Hilsen Anders
Jan G.
Da jeg så sort-hvitt versjonen på skjermen, reagerte jeg instinktivt på samme måte som Lasse. Jeg synes ikke motivet vinner seg på sort-hvitt, og ble derfor glad for at du fulgte opp med fargeversjonen, som jeg synes legger seg på det samme høye nivået som vi forbinder med dine bilder. En riktig maritim godbit.
Mvh Jan
Walter S.
Jeg har aldri påstått å være en sort-hvit fotograf. Jeg famler egentlig i blinde (skriver jo at dette er eksperimentering) når det gjelder slik konvertering. Ut over det tror jeg mange har en overdreven forventning og tro på hva jeg har av kunnskap, klarer av kvalitet og hva jeg har av redigeringsmuligheter..?

Jeg har Elements, og der fant jeg ikke noen rød-kanaler (heller ikke blå, grønn, eller hva det skal være), kun en meget simpel og enkel konverterings-funksjon. Dessuten er vel de kanalene du snakker om, Lasse, beregnet for RAW-filer (bare tipper nå...)? Jeg fotograferer i Jpeg.

Men takk for alle kommentarer, Lasse, Vidar Magnus, Anders og Jan.

Mvh,
Walter
Lasse S.
Beklager hvis jeg overvurderte svarthvittkunnskapene, Walter. Du har så høy kvalitet på alt du leverer at lista blir liggende litt høyt på kommentarene mine. Jeg prøver alltid å gi konstruktive tilbakemeldinger. :)
Jeg synes begge de nye versjonene, og særlig v.3 er store forbedringer.
Det jeg mente med kanaler var at du kan påvirke valøren av grått for de forskjellige fargene, som ved å bruke fargede filter med s/h film. Jeg mener det finnes slike verktøy i Elements også, men kjenner ikke den programvaren så godt. :)
Walter S.
Jo, takk, Lasse. Dette var ikke noe surving i fra min side. Bare en forklaring.
;o)

Det var helt på sin plass det du kom med første gang. Da måtte jeg starte opp Elements igjen og prøve meg frem til jeg fikk noe mere tegning i "rød-kanalen" (som jeg ikke vet hvor er...).

Det som kom best ut til slutt (i V4) synes jeg, er fenderen som flyter mellom lille og store "Nanna" - nå V5 - Fenderen fikk "nytt liv" og ble flott!
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu