Sommer i Østfold
Sommer i Østfold - Langs landeveien i Rygge sitt flotte og frodige kulturlandskap en juni ettermiddag

Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-06-05 18:45:11
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • Fuji XF 18-55mm f/2.8-4 R
  • Brennvidde25.4mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030171} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Her opplever jeg noe artig! første blikk gir meg en tanke om at bildet er litt "tungt mot høyre". Andre blikk gjør at jeg tenker at det "jevner seg ut" ved at du har det store flotte treet på venstresiden. tredje blikk gjør at jeg tenker det fortsatt heller mot høyre, fordi skyggende fra treet og (antar jeg?) et annet tre, peker hardt og konsekvent mot høyre. Og så slår det meg at jeg bare DIGGER det - at veien fører oss innover i bildet, og mot høyre. Trærnes skygger forsterker og gjør at jeg etter å ha tatt en rundtur i bildet, får en ubendelig trang til å fortsette videre langs veien - finne ut hva jeg går glipp av, der borte til høyre :)
Walter S.
Hei Thomas, og takk for dine tanker!

Når du snakker om tungt mot høyre, så går jeg ut i fra at du mener høyretung, dvs at for mye av "massen" er på den høyre billedhalvdel (i motsetning til den noe "tomme" venstre...) - og ikke at horisonten er skjev? Fordi, hvis det er noe skjevt her (har brukt stolpen og hushjørnet som vater) så er det mot venstre.

Ja, skyggene peker den veien du skal gå, rundt svingen. Hele komposisjonen bæres av den store svingen og at alle linjer peker i retningen veien forsvinner i.

Nå har jeg prøvd å se bildet med "dine øyne" og funnet ut at selve himmelen jo er FOR høy. Derav en V2 i 16:9-format som kler motivet noe bedre - tror jeg...

:o)
Mvh,
Walter

Sindre Andre H.
Flott bilde og komposisjon som leder mot husene ;)
Avsluttet .
Du tenker rett - jeg mener ikke at horisonten er skjev. Sånt er jeg ikke nødvendigvis så opptatt av (selv om det ofte er ønskeklig med "rett horisont").

Når det er sagt, #2 faller mye mer i smak her, den er mer harmonisk, og jeg tror det er pga formatet. Jeg likte helt klart #1, men #2 virker mer tiltaltende ved første blikk. Jeg har litt problemer med å velge, fordi #1 gjorde at jeg brukte mer tid på bildet, mens #2 nok er enklere å like umiddelbart, men mister litt interesse etter en stund. #1 holder interessen oppe lengre, nettopp fordi det er en slags "dissonans" i bildet som gjør at jeg leter litt, søker etter "noe".
Avsluttet .
Nå har jeg tittet litt mer på bildet, byttet mellom versjonene, og har kommet til at det er akkurat "todelingen" i #1 som pirrer meg litt. Jeg har en forkjærlighet for todeling, for 50/50, og det opplever jeg i #1 ved at horisonten ligger nærmere midten enn i #2:) uansett, det er spennende bilder som gjør at jeg stopper opp :)
Walter S.
Takker også Sindre Andre for din omtale av bildet!

@ Thomas: Så, det du sier i ditt andre innlegg, er at bilder som (ved første øyekast) IKKE er "perfekt" (for å bruke et utvannet uttrykk), er mere tiltalende enn tilsynelatende "perfekte" bilder?

Det underbygger jo akkurat min påstand i mitt forrige bilde "Lørdags kveld i båthavna" - http://foto.no/i/1030085 - hvor jeg BEVISST strekker bildets uttrykk UTOVER det som er mainstream akseptabelt - for å "pirre" og "ergre" litt...

Det er jommen ikke så greit å være fotograf heller, uten å ha minst 3 år med forberedende i psykologi!
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu