Lørdag kveld i båthavnen
... på Isegran / Fredrikstad, når mange av landets bruksbåter, redningsskøyter og andre veteranfartøyer - bare trebåter! - har kommet sammen til den årlige Pinsesamlingen.
Versjon #2 og #3 er sammensatt / skjøtet til panorama av 6 forskjellige eksponeringer, det går som regel bra, men noe av både løpende og stående rigg er ikke helt riktig "vokst sammen" som det bør være...
Originalen er med vilje litt mere "HDR-aktig" enn resten. I versjon #2 og #3 er det litt mye å forholde seg til, ikke minst med alle rigger og masse tauverk mot himmelen, men jeg liker den litt kaotiske "fante"-stemning som ligger over bildet -
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-06-04 10:11:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-06-04 10:11:46
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde22.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030085} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jan G.
Jeg følger med deg på ferden i versjon #2 og #3, men originalen ble for voldsom etter min smak.
Det finnes jo en rekke etterbehandlingsprogrammer som etterligner tegninger og malerier eller noe midt i mellom. Skulle jeg våget meg på en slik effekt, ville jeg ha valgt et enkelt, litt stilisert motiv.
Mvh Jan
Jostein S.
Hei
Mye master, men flott fargevell i et flott motiv
Jostein
Vidar Magnus J.
Jeg synes de rotete tilstandene med tauverk, seil og master er mye av sjarmen i slike miljøer og lager deretter en spesiell stemning når flere av disse gamle båtene er samlet. Gode farger og lys. Vakker bildeserie, holder en knapp på orginalen som har en fin etterbehandling med litt malerisk preg, men går for V3 her der utsikten til havna er best.
Walter S.
Hallo, og takk for bidragene og omtale, Jan, Jostein og Vidar Magnus! Alltid hyggelig å få noen kommentarer, spesielt når det for tiden blir færre og færre som tar seg tid til å skrive noe lenger.
:o)

@ Jan: Jeg er fullt klar over at originalen ikke er for hvermann, men lyset og kontrastene dem kvelden skapte et ideelt grunnlag for den slag behandling. Personlig så liker jeg å "legge til" litt i fra meg selv i bildene, og akkurat den dagen var jeg i mere "rebelsk" humør enn ellers. Jeg går ofte lei av å være "korrekt" og "mainstream" og bruker av og til muligheten som Elements gir meg.

@ Vidar Magnus: Du vet selvsagt at slike motiver i disse småbåtmiljøene er full av objekter og rot, og spesielt når det er snakk om gamle seilfartøy, så kryr det av rigg, stag, vant og løpende rigg(tauverk). Stilt overfor slike utfordringer, så prøver jeg å legge vekt på miljø og stemning, som av og til gir seg utslag i slik etterbehandling, i istedenfor dokumentasjon.

Det er jo litt artig å se og sammenligne reaksjonene her på foto.no og en annen fotoside jeg er medlem av i USA (NikonImages.com) hvor akkurat samme bilde i går ble valgt inn i HOF (Hall OF Fame), en slags utmerkelse som bare de aller "beste" bildene blir tildelt:
http://www.nikonimages.com/standardgallery.php?hof&showall


Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu