Cumulonimbus Calvus - et prakteksemplar!
Litt info over de forskjellige Cumulonimbus-skyene: http://nn.wikipedia.org/wiki/Cumulonimbus
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-06-02 18:57:08
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • Fuji XF 18-55mm f/2.8-4 R
  • Brennvidde35.8mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/900s
  • Nei
  • AnnetJpeg tatt håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029968} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Jostein S.
Hei
VAKKERT
Høy himmel med maleriske skyer
Jostein
Jan G.
Brutale skyer, som fra en stor eksplosjon, som hvelver seg over et vegeterende landskap, som ligger der og venter på sol og varmegrader.
Mvh Jan
Hans Petter S.
Ja her var det flott sky-info! Takker for den! Skyer er flotte og er med på å gi mange spennede motiver! Også her er det skyene som blir blikkfanget og du har et flott motiv her! Liker V1 best, der er det en flott forgrunn med fine farger. Synes denne versjonen blir mer helhetlig, med mer plass, mer skyer og mer forgrunn! Vakkert!
Lasse S.
Mektig sky. Fin komposisjon som gir godt inntrykk av størrelsen på disse skyene. Dette kommer best fram i originalen synes jeg.
Litt "skitten" blåfarge øverst på himmelen?
Vidar Magnus J.
Jeg har alltid beundret slike sommerskyer, godt gjengitt og fint bilde. Går for orginalen her der jeg synes kontrastene mellom landskapet og himmelen kommer best frem.
Hans Rich. A.
Blå himmel er jo flott, men for meg er det enda bedre med skyer, som her - mektige og flott. De tilfører motivet mer spenning synes jeg.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takk for mange gode og omfattende omtaler av Kumulonimbus-bildet. Takken går til Jostein, Jan, Hans Petter, Lasse, Vidar Magnus og Hans!

@ Lasse: "Skitten" du ser i originalen er støy (eller rester etter støyfjerning) fra en mange ganger undereksponert himmel. Strålende sol (i klar luft etter et regnskur) rett på store kritthvite skyer er vanskelig å eksponere (her viser Jpeg sin svakhet - må innrømme det...!) og en serie med 3 Brackets med 1 EV i mellom + 1 EV under i kompensasjon - ga utslag på himmelen. Hvis Fuji hadde hatt en bedre Brackets-funksjon så hadde det også hjulpet på totalspennet. Nikon har tross alt inntil +-2EV i mellom, mens Fuji har maks 1EV

Her må jeg si at mine Jpeg-filer fra Nikon (som jeg jo har 3-4 års erfaring med) er noe mere robuste enn Fuji sine. dette er noe jeg må lære meg og ta hensyn til hvis jeg skal bruke Fuji i fremtiden.

@ Vidar Magnus og Hans Petter: Jeg også er helt fascinert av slike flotte og kraftige skyformasjoner og prøver å gjenskape noe av den voldsomheten som av og til henger over våre hoder, men det er en vrien sak å skildre dette ordentlig.

@ Hans: Uten denne voldsomme skyen hadde jeg ikke enset motivet ett eneste blikk. Det er selve skyen som er motivet. Landskapet under er bare "pynt"!
;o)

Mvh,
Walter


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu