Test på objektivet - f/4 - inne
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • Fuji XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde44.4mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetBare et rask "knips" inne i hallen. Jpeg
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029221} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Arild T.
Rettelig flott dette! Kitobjektivet fungerer også godt til "macro" i dine hender!

Hilsen Arild
Lasse S.
Vakkert, nesten akvarellaktig gjengitt. Er det noe fuji'sk over dette, eller tror du Nikonen din hadde gitt det samme uttrykket?
Walter S.
Takk til Arild og Lasse for tanker omkring blomsterbildet.

Kitobjektivet leverer meget bra. Et pluss er jo at det begynner rimelig lys-sterk, med f/2.8 men bare på 18mm. Oppover brennviddeskalaen så blir blenderen gradvis mindre (i omfang) og på 55mm er den på f/4, men likevel stor nok til å få en noenlunde uskarp bakgrunn.

Fargene er nok litt Fujicolor, ja - enda jeg nøyer meg med "Standard" -instillingen (Provia) og ikke bruker Velvia-filter. Det heter forresten "Film Simulation" på Fuji-språk og ikke "filter"! Det har hhv Provia, Velvia og Astia.

Mvh,
Walter
Walter S.
Glemte noe!
@ Lasse: Akvarell-sløret skyldes nok at jeg, FØR siste oppskarping, blurer / softer hele bildet noe for å unngå skjemmende artefakter langs harde kontrast-linjer. Spesielt når det gjelder løv på trær og ellers grønne vekster som har mange kanter. Antageligvis gjør jeg det hele feil uansett (?), men jeg har aldri satt meg godt inn i den "riktige" skjerpings-problematikken.

Leste meg en gang opp om "How it's done properly", men falt av omtrent halvveis i kapittelet. Det ble FOR omstendig og komplisert for meg. Jeg lever jo ikke av å fotografer - jeg skal ha det gøy!
:o)
Enten så blir jeg kjent som "akvarell-fotografen" hvis jeg fortsetter slik, eller så blir jeg igjen i Skarphets-leiern som den som overdriver...


Mvh,
Walter
Anne S.
Vakkert og skarpt blomsterbilde. Fine og klare farger.
Walter S.
Takk til Anne for kommentar!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu