Test på hvitbalanse i blandingslys - Jpeg
Tester min X-E1: Her 2 forskjellige tester:
- A: Egendefinert hvitbalanse (tatt fra hvit ark til høyre) i blandingslys av lyspære i taket, Halogen i skrivebordslampen, samt dagslys sideveis gjennom vindu på kaffekoppen.
- B: Virker / hjelper OIS'en (stabilisering i objektivet) når eksponeringstider er hhv 1/20" + 1/45" + 1/90" med håndholdt kamera?
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • Fuji XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/45s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt Jpeg
    3 eksponeringer: 1/20" + 1/45" + 1/90"
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1028850} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Lasse S.
Egentlig spennende disse testene dine, for meg som ikke kjenner x-transkameraene. Her er det vel nok en bestått, med bra skarphet og greit kompromiss i hvitbalansen? Siden kruset oppfattes som hovedmotiv, kunne du kanskje reflektert tilbake litt halogenlys fra et hvitt ark for å minske blåstikk i dette.
Walter S.
Takk for kommentaren og tanker omkring testen, Lasse. Jada, kunne selvfølgelig sette opp noe som reflektere halogenlyset tilbake - hvis bildet var planlagt på en seriøs måte, noe dette ikke var.

Disse test-bildene mine blir ofte til ved tilfeldigheter, når jeg sitter og "klår" på kamera / objektiv for å bli kjent med der, og prøver ut det ene og det andre. Så også her.

Men, det er et spennende og seriøst system, det er nå helt sikkert. Kvaliteten på hardware er til å ta og føle på. Om det kan hamle opp med mitt Nikon-system (DX og 24Mp) er vel kanskje tvilsomt (til det kjenner jeg Nikon for godt og for lenge), men en god erstatter for mitt nå avleggse m4/3-system (Panasonic) er det helt sikkert.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu