Gågata
Eksperiment med "Gatefoto"-lignende bilder, noe som er nytt for meg. Litt røff struktur på bildet.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde105.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetJPEG
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1027408} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Freddy S.
Fint med litt røft uttrykk. For frem byen slik den engang var. Tar jeg ikke feil,er dette Fr.stad?
Walter S.
Du har helt rett. dette er en av sidegatene til gågata i Fredrikstad. Takker for kommentar, Freddy!
:o)

Mvh,
Walter
Hilde P.
Likte også det røffe kornete bildet.Bra!
Hilde
Jan G.
Walter, jeg synes at du har dratt litt mye i spakene her, (haloe-virkning enkelte steder) Jeg tror ikke at bildet vinner så mye på dette i forhold til bildet ut av kameraet. Jeg skal vokte meg fra å gi deg råd, du er en senior som kan ditt metier, men jeg ville faktisk ha beskåret bildet til et kvadratisk format med de to kvinnene til venstre i sentrum.
Mvh Jan
Walter S.
Takk til Hilde og Jan for kommentar!

Jan: Jeg så haloen før jeg la ut. Jeg har også en versjon med bare kvinnene for seg selv, men vil ikke legge det ut. Har forstått det slik at det bør være minst 5 (identifiserbare) personer på et bilde før man kan legge det ut i offentlighet, uten å være bundet av en tillatelse fra noen av dem.

Mvh,
Walter
Walter S.
Det ble litt feil:
- Har forstått det slik at det bør være minst 5 personer på et bilde før man kan legge det ut i offentlighet, uten å være bundet av en tillatelse fra noen av dem - hvis noen av de avbildete er IDENTIFISERBAR.

Walter.
Jan G.
Walter, dette med de fem identifiserbare, er det første gang at jeg hører. Har du en referanse eller en kilde for dette? I tilfelle dette er rett, har jeg syndet mye i mitt fotoliv.
Mvh Jan
Walter S.
Hei Jan!
Husker ikke hvor jeg har leste eller hørt det.

Jeg har det for meg (og har holt meg til det) at mennesker som blir fotografert på offentlig sted, og det er 5 eller flere personer med i bildet, kan da defineres som "folkemengde" (hvor mange mennesker skal det til, før det er en mengde...?) og enkeltindivider kan derfor ikke påberope seg å ha blitt forulempet av å ha blitt fotografert / lagt ut offentlig - nettopp, fordi det regnes som en "folkemengde".

Er det mindre enn 5 personer i bildet, så bør man ha tillatelse i fra de personer som er IDENTIFISEBARE i bildet, før man legger bildet ut offentlig (foto.no regnes vel som offentlig...?).

Mulig at jeg tar feil eller har misforstått, men det er den regelen jeg går etter. Hele denne jusen omkring publisering av mennesker i bildeformat er meget komplisert.

Mvh,
Walter

P.S.: Mulig vi skulle ta det opp i forum for å ha noe å støtte oss til?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu