Eika
Råde-eika i lite inspirerende lys den søndagen, men noe skal man jo ha med seg hjem når man drar på foto-tur...?
Hvor versjon #3 kommer fra, må foglarna vite. Jeg bare klikket 1 gang under opplasting på V2...
:o/
Merkelig at man ikke kan slette en versjon, når man vil?
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-03-21 09:45:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-03-21 09:45:44
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • NIKON D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde100.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetJPEG
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1025734} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Harald N.
Eg er misunnlig på deg som har denne flotte eika i nærheten. Originalen er flott. Her er det potensiale for flotte bilete gjennom vekslande årstider og lys.

Mvh Harald
Walter S.
Jo, takk for kommentaren, Harald.

Denne eika har jeg fotografert utallige ganger både sommers som vinters. Den står på en svær åpen slette som er vindutsatt, så det har blitt mange stivfrosne tær, kalde ører og røde, rennede neser sammens med den.
Råde eika:
http://foto.no/i/1012016
http://foto.no/i/631363 og
http://foto.no/i/630516 hvorav den siste har blitt kjøpt inn av Aune Forlag i Trondheim som kalenderbilde "MARS"

Mvh,
Walter

P.S.: Trær i sin helhet og da spesielt storvokste eiketrær, er takknemlige motiv som jeg elsker å fotografer.
Avsluttet .
Foretrekker helt klart originalen du har lagt ut her. V2 blir "for mye" gress, eller muligens er det fordi treet ikke blir like majestetisk som på V1. :)
Fredrik N.
Super eik du har her!
V1 er best. Flotte bilder som vanlig fra deg, Walter!

mvh Fredrik
Walter S.
Takk også til Thomas og Fredriks for kommentar!

Joda, er klar over at V2 har manglende appell. Tok det med fordi jeg syntes at originalen alene var litt i det "tammeste" laget. Er jo bare et tre på et stort jorde...
:o)

Mvh,
Walter
Avsluttet .
ooh. Jeg MÅ få arrestere deg der, Walter:) Det er ikke "bare" noe som helst. Trær er fantastiske "vesener" både å fotografere og oppleve. Vi tar de lett for gitt fordi de er jo overalt, og det er lett å glemme det vakre i de intrikate greinene, glemme det sterke i å stå oppreist i all slags vær, glemme det fantastiske når de beveger seg akkurat nok i en storm til å ikke bli knekt... Nei, her er det ikke bare;-)
Arild T.
Et nydelig tre du har fotografert og presentert her! Originalen blir mitt valg, men fikk en ide:Hva med en versjon i sort-hvitt og eika kanskje midtstillt i billedflaten?
Ha en fin fotohelg!

Hilsen Arild
Walter S.
Takk også til Arild for kommentar og forslag til V4 - og, Thomas - misforstår meg rett - JEG synes nok at de fleste trærne har noe eget ved seg (ellers hadde jeg ikke tatt dette bilde i dette uinspirerende lys). Naturens skaperverk i intrikate fasonger og ikke minst, majestetiske høyder og omkrets inngir meg alltid med respekt for naturen og fyller meg med beundring og ærefrykt - men det er jo min personlige mening som ikke nødvendigvis deles av andre som "bare" ser et tre. Derfor V2 som også viser kontekst til den sletten jeg beskriver.

Selve originalbildet - den enslige eika - er for meg - også et symbol på filosofi (men nå begynner vi å snakke oss bort i fra fotografi, så vi lar det være med det...), på livskunst og på naturens utrolige mangfold.

Mvh,
Walter
Avsluttet .
For meg er fotografi og filosofi veldig ofte to sider av samme sak, og jeg håper det alltid er rom for å reflektere rundt det på et sted som dette:) men er enig i at det er foto som er hovedfokus ;-)
Walter S.
:o)
Avsluttet .
*hovedfokus HER. :)
Svein Wiiger O.
Flott bilde med treet som dominerer horisonten. Like originalen best. Motivet virker kjent. Er det tatt ved Råde? Har vært der flere ganger. Svarthvitt funker også godt på det motivet. Svein
Jan G.
I språket er det en form som kalles for Pluralis Majestetis, det er kanskje grunnen til at jeg for min del velger versjon #2. Her viser du mer av biotopen treet inngår i og både himmelen og graset i forgrunnen er mer inngående skildret. Er det en gravhaug som ligger litt til venstre for midten mellom de to trærne? Skal treet stå alene, som i originalen, ville jeg vurdert sentrering (majestetisk), tettere beskjæring og sort/hvitt, slik Arild kommenterer. Jeg tror at det kunne blitt et mer ekspressivt bilde.
Mvh Jan
Walter S.
"Vi takker dem" (Pluralis majetatis) for kommentaren, Jan!
;o)
Skal tenke på en sort-hvitversjon, men inne i mitt hodet tilhører den en eller annen Sparebank, tror jeg....
:o)

Og også takk til Svein for treffsikker plassering av eiketrærne på sletta. Ja, det er Råde-eika ved vei 359 (Enebekkveien) like ved gården Sørby. helt nøyaktig her:
Råde-eika:
Enebekkveien (359) ved Sørby

WGS84
59.33218º N, 10.92278º Ø
59° 19′ 55.8″N, 10° 55′ 22.0″Ø

Mvh,
Walter
Per Ove H.
Liker best originalen der den mektige eika dominerer i en stram komposisjon og med jevnt farvede flater.

Mvh
POH

Hans Rich. A.
Majestetisk tre som mine mine øyne godt kan stå alene som i originalen. Kunne også ha tenkt meg den midtstilt.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takker Per Ove og Hans for kommentar og tanker omkring bildet!
:o)

Mvh,
Walter
Lisbeth P.
Staselig og flott eik! Har aldri fotografert den selv om jeg er i området på mine turer. Synes versjonen her er den beste, gjør seg godt med mest himmel. OG - jeg har kalenderen med bildet av eika i vinterlandskap på kontoret mitt ; ) - flott det også!
Walter S.
Hei Lisbeth!
Hyggelig at du kjenner deg igjen her. Litt vanskelig å parkere her p.g.a. smal vei - men jeg bruker scooter hvis jeg skal dit.
Artig at du har "mitt" kalender bildet også!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu