Bakgård
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
  • Brennvidde19.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetJPEG på stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1024475} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan G.
Her ser vi tydelig at du har "gitt litt gass" i bildebehandlingen, men det kler denne billedserien meget godt. Det synes at du arbeider mye med hvert enkelt bilde, både under opptaket og etterpå. Resultatet blir deretter.
Mvh Jan
Bjørn S.
Nok en godbit fra deg Walter. Dette motivet hadde jo ikke vært særlig spennende uten din nennsomme etterbehandling. Den grå veggen forsterker perspektivet og øker dybden i bildet. Jeg faller pladask for kles- snora som binder de to bygningene sammen. Trodde de bare fantes i italienske landsbyer nå tildags. Et herlig bilde.
Arild T.
Et bilde med en svært så god tittel, både i overført og bokstavelig betydning. Bildet viser tydelig at den gamle og nye tid har møtt hverandre. Det gamle murhuset har fått et påbygg, en hybrid som ikke stemmer så godt overens med datidens byggeskikk. Bilen har også gjort sitt inntog; et enkelt bølgeblikktak forbinder to bygninger, og vips så er det en carport. Et bilde man kan lese mye historie ut av.
Godt komponert med litt kraftige, mettede farger i typisk Walter-stil. Skarpheten er som vanlig upåklagelig. Likte dette!

Hilsen Arild
Harald N.
Du finn stadig interessante motiv i din fine by. Fint presentert med metta fargar.

mvh Harald
Walter S.
Hjertelig takk for innsiktsfulle kommentarer, Jan, Bjørn, Arild og Harald!
:o)

Var lenge i tvil om jeg skulle legge dette ut, fordi motivet i seg selv er ganske ordinær, men samtidig er det noe der som "fengsler" likevel.. Er det dette typiske "luftegårds"-uttrykket som vi kjenner så godt fra fengselsvesen (ja, ikke av egen erfaring, altså...!), eller det de mange forskjellige strukturene i bildet som "pirrer"?

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Bakgårder på gamle bygninger er ofte interessante siden de ofte kan bestå av bl.a. krokete tilbygg til hovedfasaden, merkelige trappeløsninger, betongvegger/trevegger mot nabogården, svalganger, utsikt til flere takmøner i nabolaget, forfalne skjul, gamle plankegjerder m.m. Godt bilde med fin innsikt i bakgården. Fint behagelig lys og god komposisjon.
Anders S.
Du verden for en bakgård! Artig det påbygget i gult der. Litt av en kontrast til bygget i murstein. Ett godt miljø i bakgården, god stemning og pene farger!
Walter S.
Takk til både Vidar Magnus og Anders for oppløftende kommentar.

Må jo innrømme at jeg tok for liten hensyn til det sterke lyset på himmelen, mot skyggepartiet inn under bølgeblikk-taket. Skulle nok ha øket avstanden på mine Brackets til 1,3EV eller hele 2 EV. Hadde bare 1EV i mellom de 3 Brackets, og det var for lite for å få frem detaljer i "Car Porten". Men for så vidt kan jo bilen bare "bli borte" i skyggenes dal, det er vel ingen som har lyst til å se den...?
;o)
Dette var nesten som fabelen om reven og druene som var for sure!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu