Dunkejongaarden
Dunkejon var høker og hadde brennevinsutsalg fra dunker i kjelleren - inngangen nederst til høyre i den gule bygningen - og gården har fått navn etter det.
Sakset fra LokalhistorieWiki: "Dunkejongården ble bygget på 1760-tallet. Den har en regelmessig komposisjon, med en symmetriske fasader og markerte stolper over to etasjer. Huset ligger ved torvet, og har fått sitt navn etter høker John Larsen som solgte brennevin fra dunk i kjelleren. Høker Larsen eiet gården på 1860-tallet. Han var handelsborger i Fredrikstad, opprinnelig fra Varteig. John Larsen hadde tre store familier som leieboere i huset."
JPEG er godt nok for meg! ;o)
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetStativ. 3 JPEG med 0,7EV i mellom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1024050} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jan G.
Bildet bærer ditt umiskjennelige varemerke, koloritt, skarphet og format. Vakkert, jeg tenker meg at bildene dine fra Gamlebyens perler kan fortjene å bli utgitt i en lokalhistorisk bok med tilhørende tekster.
Mvh Jan
Jostein S.
Hei
En aldeles nydelig himmel idette motivet
Så deilig lys og blå!
Jostein
Vidar Magnus J.
Imponerende trebygning. God historisk undertittel. Fine blåfarger i bildet, både i snøen og på himmelen. Et vakkert bilde.
Anders S.
Meget flotte farger og godt lys! Vakkert motiv med god stemning og flott, innholdsrik historie!
Meget flott!
Carsten W.
Som Jan så allered er bildet en miljøskildring med ditt typisk preg. Underteksten var også spennende å lese.
Man kan vel konkludere at det lønnet seg alltid å selge droger...;))
Walter S.
Takk til Jan, Jostein, Vidar Magnus, Anders og Carsten for vennlige og oppmuntrende ord i kommentar!
:o)

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Et sjarmerende bilde som får frem det beste i trehus av den virkelig gamle sorten. Merker meg også at du åpenbart har en genuin interesse for lokalhistorie, det er slett ikke enkelt å grave opp ting som har med brennevin og andre mer eller midnre tabulbelagte emner å gjøre. Historielaget i min barndoms by - også en treby, mer eller mindre slumpreget, har prestert å skrive flere hyllemeter med bøker, uten noensinne å nevne med et ord den armod, den nød, den massive alkoholmisbruk som var regelen, ikke unntaket, i de tider der bla hvite seil brakte isblokker over niordsjøen og på det viset sørget for det som i aller høyeste grad ga sesongbetont velstand for arbeiderklassen, og uhorveleg mykje pengar for byens beste borgerskap :-)
Walter S.
Hei Terje - og takk for din fyldige kommentar!
Det å bli historieinteressert er ikke vanskelig når man bor midt i historien (er innflytter til Fredrikstad / Kråkerøy) og vandrer rundt i Gamlebyen. Man får med seg både det ene og det andre, men det er ikke slik at jeg er medlem i historieforening (har ikke tid til ennå en hobby!). Det du skriver om er så typisk, det ubehagelige skal ikke snakkes om....


Mvh,
Walter
Erik L.
Flott og sprudlende i vinterlyset. Flott utsnitt og mange herlige detaljer som alltid. Artig å lese historien.
mvh. Erik
Walter S.
Takk for kommentaren din, Erik. Setter alltid pris på dine tanker.
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu