Fasader ut mot elva
JPEG tatt på stativ - godt nok for meg! ;o)
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetJPEG tatt på stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1023991} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Anders S.
Vakkert bilde med sterke farger! Flott å se at du ikke er redd for å bruke sterke farger! Her fungerer det glimrende, sett med mine øyne. Fargene på byggningene, mest den røde, er sterk og fremtredene. Men det er helt passe, du har funnet en god og gyllene middel vei her.
Noen ganger får jeg beskjed om at fargene er for sterke på mine bilder. Smak og behag, men man skal ikke være redd for bruken av farger og litt økt metning! Bare tenk på hvor sterke fargene er ute i naturen er om høsten.

Dette bilde er mer enn godt nok, også for meg! Jeg blir inspirert til å forske mye mer på HDR teknikk når jeg ser igjennom dine bilder i HDR.
Ekstra stort pluss for din bruk av farger her, meget flott!
Vakker komposisjon, flott lys og god stemning.
Hilsen Anders
Walter S.
Hei Anders!

Godt at det er flere som liker sterke farger. Når det er sagt så ER faktisk huset her malt i en sterk rødfarge, hele huset ble renovert sist sommer. Her er det ikke overdrevet på noen måte. Faktisk så har jeg DEMPET rødfargen med ca 12% fordi det i virkeligheten er sterkere enn bildet viser - men da hadde publikummet her gått av skaftet.
;o)

Du skal ikke være redd for å bruke farger.
Ved siden av valg av motiv, så er farger og lyset de to eneste parameterne en landskapsfotograf har å spille på - Bruk de som DU vil, ikke som ANDRE synes det skal være. Vær deg selv og dine preferanser tro og ikke prøv og være noe du ikke er. Å tilfredsstille andre fører ikke noe med seg og dine egenskaper vil bli anonymisert!

Du skal ha takk for din kommentar og dine tanker om bildet. Det er slik - med dialog - vi kan bli bedre fotografer.

Hele dette bilde bæres av den rødfargen - hadde den ikke vært der, hadde ikke bildet eksistert. Det er nå min mening, og hva andre mener om det får være deres egen sak. Jeg fotografere for min egen skyld, ikke andres.

Det er det samme som diskusjonen om RAW vs JPEG. Mange vil fortelle deg at RAW er det eneste saliggjørende og at JPEG ikke går an å bearbeide og bruke seriøst. Jeg har aldri rørt en eneste RAW-fil, redigerer mine JPEG i timevis til jeg er fornøyd med resultatet og mine bilder. Men jeg presser heller ikke min mening på andre. Alle får avgjøre for seg selv.

Mvh,
Walter
Anders S.
Det var meget flotte og riktige ord, Walter! Det ble jeg glad for å lese!
Det har jeg også erfart nå i det siste, man kan ikke bare løpe etter mengden, da drukner man og forsvinner usett i mengden.
Kjempe gode ord. Jeg gleder meg til imorra, da skal jeg ut på ny foto tur. Da skal jeg prøve med HDR.
Hilsen Anders
Dirk R.
Ja det har du skrevet bra Walter ! jeg liker og sterke farger og kontraster !
Walter S.
Godt vi er enige, Anders og Dirk!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu