Utsikten
JPEG tatt på stativ - godt nok for meg! ;o)
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetStativ og JPEG, bearbeidet til HDR
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1023939} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ottar F.
Må vere fint å ta en pause på den benken ja. Flott utsikt og med flotte gamle trær som omkranser vinterbildet. Mvh. Ottar
Vidar Magnus J.
Fin plass å hvile på og god utsikt til Fredrikstad sentrum med Domkirken i bakgrunnen. Gode farger og godt lys. Fine gamle trær rundt benken. Er det slepebåten "Balder " som ligger på andre siden?
Walter S.
Hjertelig takk for kommentaren, Ottar og Vidar Magnus!

@ Vidar Magnus: Det er nok "BEBE" som ligger der, den minste av 3 røde slepebåter som ligger her fast. Balder er mye større. Men, du er godt informert.
:o)

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Takk for informasjonen, Walter. Jeg har selv fotografert Balder i både Drammen og Oslo, og sett et par av dine bilder fra Tallship races hvor Balder trekker noen skuter. I Drammen har vi los og Isbryteren "Thor III", men denne har grønt skrog i stedet for rødt. Jeg liker stilen over disse gamle slepebåtene.
Walter S.
He-he!
Litt morsomt at vi begge to er litt opptatt av slepebåter. Her i Fredrikstad kan man ikke unngå å se disse røde båtene som tilhører rederiet "Buksér og Berging AS" fra Brevik. Jeg tror at alle båtene de har begynner navnet med "B".

Balder ser jeg minst 2 gang i uken når den seiler forbi stuevinduet mitt i Kjøkøysundet, med lekteren "Kronos" på slep, på tur til Holmestrand og øya utenfor der (husker ikke navnet på øya) for lossing av industriavfall.
Vi har 3 slepebåter "Bebe", "Bever" og "Belos" her. Av og til kommer store "BB Connector" innom hvis det er behov for den.

Også "Herbert", som vanligvis ligger ved Sponvika i Ringdalsfjorden rett nedenfor Svinesundbroen, er innom av og til. Bildet av denne har jeg også, skal jammen legge ut her snart (trodde den lå ute...).
:o)

Ut over disse båtene har vi også noen veteraner her som er et artig innslag. Både "FIX" (var med i sabotasje og flukten til Sverige under krigen), "ISEGRAN" og vesle "OLA" som faktisk ble bygget her i Fredrikstad ligger til kai. Dessverre ble "TIGER" fra Hamburg havn (byggeår: 1907) solgt ut av byen nå nylig.
God søndag!
:o)

Mvh,
Walter

Walter S.
Forresten: TB "TIGER" har jeg lagt ut før, den ligger her:
http://foto.no/i/621660

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu